Nuked salmon with salad

Tama on yksi lohisuosikkejani, ja todella helppo ja nopea 'kokata'. (En jaksa plarata ja tarkistaa olenko ehka jo maininnut aiemmin..)
Aloita leikkaamalla lohesta sellaisia n. kahden sormen levyisia paloja, ja jarjesta ne kuvan osoittamalla tavalla tyhjalle lautaselle. (Salaatti tms. lisataan myohemmin..) Olen todennut, etta juuri tuo on paras kohta lautasta, milla saavuttaa tasainen mikrotustulos. Lautasta ei tarvitse oljyta tms. etukateen, enka lisaa loheen mitaan suolaa tai muuta maustetta, vaan siis ihan raa'at lohituokaleet sellaisenaan mikroon.
Kylla. Siis mikroon. Meidan mikrolla kestaa n. yksi minuutti ja 20-30 sekuntia kuvan lohimaaran kypsentamiseen. Kannattaa vahtia, koska jos mikrotat lohta liian pitkaan, se saattaa poksahtaa ja aiheuttaa sotkun.. Jos kuulet ollenkaan pienia poksahduksia, lohi on tod.nak. kypsynyt valmiiksi.
Nyt voit lisata salaatin, tai mita nyt sitten syotkaan lohen kanssa (muussia / pastaa / riisia / leipaa..). Itse pidan simppelista salaatista, joten tassa oli jaavuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, taytettyja oliiveja, ja ranskalaista salaattikastiketta.
Pidan myos lohen omasta miedosta mausta, joten en lisaa siihen mitaan. Ei siis suolaa eika muita mausteita. Salaattiin olen kylla joskus lisannyt katkiksia, ja kastikkeeksi makeaa chilikastiketta. Hyvaa sekin.