Sattuneesta syystä, seuraava juttu suututti mua normaaliakin enemmän; Käytti orjatyövoimaa
20.2.2008 10:29

Liz Hurley maksoi intialaiselle kotiapulaiselleen alle kaksi euroa tunnilta.


Miljoonia ansaitseva Liz Hurley työllisti riistopalkalla. (GETTY IMAGES)

Näyttelijä Liz Hurley ja hänen miehensä Arun Nayar pitivät vuosien ajan Intiasta tuotua kotiapulaista. Rikas pariskunta suostui kuitenkin maksamaan tälle palkkaa ainoastaan 1,50 euroa tunnilta, Mirror-lehti kertoo.

Violet D'Souza, 31, työskenteli parin Chelsean-kodissa seitsemänä päivänä viikossa tehden yhteensä jopa 70 tuntia. Kotiapulainen sai potkut viime elokuussa työskenneltyään Hurleylle neljän vuoden ajan.

D'Souza ehti jo viedä asian eteenpäin, mutta muutti mielensä saatuaan korvaukseksi viisinumeroisen summan kahisevaa.
Myönsivät siis kuitenkin syyllisyytensä, kun tarjoutuivat maksamaan orjansa hiljaiseksi. Todella iljettävää, että pariskunnalla on enemmän rahaa kuin varmaan pystyisivät edes tuhlaamaan, mutta eivät silti vaivaudu edes maksamaan työntekijöilleen asianmukaista palkkaa, saati noudattamaan lain määräämiä työaikarajoituksia. Mä olen muutenkin aina inhonnut tuota lahjatonta kiipijänaista (sen ainoa jokseenkin siedettävä näyttelijäsuoritus oli naispuolisen pirun osa, jossa se oli kohtalaisen kelpo vain sen takia, että ei itse asiassa joutunut näyttelemään, vaan sai olla vain oma itsensä). Orjuutettua naista ymmärrän siinä suhteessa, että otti mielummin tarjotun rahasumman kuin jatkoi asian ajamista oikeusteitse. Paheksun samalla tabloidin vihjailevaa tyyliä, jolla naista kuvaillaan sanavalinnoilla ja rivien välissä ahneeksi. Tuollaisten juttujen kirjoittajilla tuskin on aavistustakaan siitä, millaista vaikka intialaisen kotiapulaisen elämä voi olla EU-maassa - ehkei heitä edes kiinnosta tietää..
Tuosta aiemmin mainitsemastani tapauksesta (ks. eka linkki), kerroin ystäväni luvalla asiasta muille srk:n viestintäryhmän jäsenille, ja toistaiseksi on tullut ainakin yksi potentiaalisen rakentava ehdotus, josta varmaan puhumme seuraavassa kokouksessa lisää. Näitä tapauksia kun varmaan on paljon enemmän kuin kukaan haluaisi edes kuvitella...