Ma en ole koskaan kestanyt tyhmia ihmisia.. Anoppi on valitettavasti sellainen.

Kaytiin perjantai-iltana myohaisostoksilla Cornelscourtin Dunnesissa, ja Daniel valitsi huolella sellaisen lahemmas 17 euron Angus steak kimpaleen, sunnuntaiateriaa varten. Meilla oli mielikuva ihanan mureasta paahtopaistista, joka olisi sisalta hiukan pinkki..

Lihapakkauksessa oli ohje paahtopaistia varten, ja Daniel kavi ohjeen lapi aitinsa kanssa, jattaen sen viela hyvin nakyville keittioon. Anoppi siis kokkaa meilla perinteisesti sunnuntaiaterian.

Lihakimpaletta piti pitaa uunissa n. puolitoista tuntia, jonka jalkeen se olisi ollut taydellinen...

Tahan valiin selitan mita tarkoitan alempana, kenoniskaisuudella.. Kuvitelkaa kaksi eksperttiaitia (mallia ninamikkonen tms.) keskustelemassa lapsistaan. Toinen kertoisi oman Touko-Hillevinsa ohjeistaneen miten tehdaan jotain arkiaskareita, mutta pistaisi sitten tietavaisen nakoisena niskansa kenoon, "meidan eksperttiaitien kesken", ja toteaisi tehneensa sen eri tavalla, "koska me aikuiset tiedamme paremmin".. Anopilla on nimenomaan tuollaista kenoniska-asennetta, mutta silla erolla etta han ei todellakaan tieda paremmin - ikina.

Kun valmistauduimme syomaan sunnuntaiateriaa, ja Daniel alkoi leikata lihasta viipaleita, han huomasi heti etta koko kontta oli kuin kuivaa ja sitkeaa kenganpohjaa. Anoppi ilmoitti niska kenossa ja tietavaisen nakoisena: "I did it the old way, it's much better!"

Siis se vitun idiootti oli pilannut koko sen ihanan lihapalan, pitamalla sita reilun TUNNIN kauemmin uunissa! Se oli kuivaa, sita oli melkein mahdoton leikata, saati pureskella, ja maku muistutti myos jotain kenganpohjamaista (en tosin ole maistanut oikeaa kenganpohjaa, eli mielikuvalla mennaan..).

Olisi voinut edes maksaa Danielille pilaamansa ruuan. Me ei todellakaan osteta joka viikonloppu noin kallista lihapalaa, ja nyt ei saatu edes nauttia siita.. Danielin termi paahtopaistille oli 'krematoitu' - se todellakin kuvasi sita onnistuneesti.