DSCN4796-normal.jpg

Lauantaiaamuna hain taas Thatsitin kotiin viikonlopuksi. Hän joutui aluksi olemaan tovin häkissä, sillä aikaa kun hain ullakolta torkkupeitot yms. Thatsit sai häkissä ollessaan aterian, ja pääsi sitten sohvalle nukkumaan. Istun koko ajan hänen vieressään ja valvon ettei hän vahingossakaan ehdi hypätä lattialle tai innostua kiipeilemään. Ei hän pahemmin yritäkään, vaan enimmäkseen nukkuu, lojuu, putsaa itseään, ja ryömii välillä syliini nauttimaan rapsuttelusta ja leipomaan pehmeää fleeceäni =)

DSCN4798-normal.jpg

Hänen oma peittonsa meni suoraan pesukoneeseen, kun oli klinikkaviikon aikana tahriintunut sen verran.. Olisin toki pessyt sen peiton joka tapauksessa. Saa sitten taas maanantaina puhtaan peiton mukaansa.

DSCN4805-normal.jpg

Parantuminen on sujunut ihan mukavasti. Vasemmassa jalassa ei ole enää sidettä ollenkaan - iho on edelleen punainen ja hiukan "raaka", mutta haava on kuitenkin täysin umpeutunut, ja nyt sunnuntaina huomaan jo eroa eiliseen, eli kun iho on saanut hengittää kunnolla, eikä Thatsit ole liikkumalla aiheuttanut kitkaa, niin iho on jo huomattavasti vahvemman näköinen kuin eilen!

Oikeassa jalassa on paljon kevyempi side, kuten kuvasta näkyy. Nyt odotellaankin siis nimenomaan oikean jalan haavojen paranemista, ja niiden takia on vielä ainakin yksi klinikkaviikko edessä, tai parhaassa tapauksessa vajaa viikko..

Kun haavat ovat parantuneet siihen malliin, ettei siteitä enää tarvita, Thatsit joutuu kuitenkin pitämään pysyvästi pehmustettuja sukkatuubeja, ettei vastaavia haavoja tule uudelleen. Sukkatuubit kestävät parhaimmillaan kokonaisen viikonkin, kunhan Thatsit pysyy sisäkissana (tai kuivalla ilmalla voi kyllä piipahtaa tovin nauttimassa nurmikolla istumisesta..). Aluksi vaihtanen niitä useammin, ihan sen takia että voin tarkistaa tilannetta, ja jos iho meinaa rikkoutua, toivottavasti huomaan asian mahd. alkuvaiheessa, että hoito onnistuu pikaisemmin ja helpommin.

DSCN4816-normal.jpg

Viime yönä huomasin Thatsitin tassun turvonneen, ja piti leikata siteen tiukimpaan osaan pieni lovi. Thatsit ei ollenkaan tykännyt, että kajosin siteeseen, mutta onneksi yksi lovi auttoi tarpeeksi, ja turvotus laski. Muuten olisin joutunut uusimaan koko siteen, ja tässä vaiheessa projektia, se olisi saattanut hidastaa paranemista.

Hän nuolee sidettä ja sen reunakohtia aika runsaasti, ja myös vasemman jalan paranevaa ihoa. Oletan, että paraneminen aiheuttaa kutinaa, ja kysyin eläinlekurilta, josko voisin laittaa ainakin siihen vasempaan jalkaan hiukan Bepanthenia (joka on aiemmin auttanut pienten "taisteluhaavojen" paranemisessa), mutta odottelen vielä vastausta. En kuitenkaan viitsi häiriköidä viikonloppuna tekstarilla, kun eläinlekurikin ansaitsee vapaansa! =)