071220xmas11s.jpg

Meillä oli siis vielä eilen perinteiset joulukoristeet olohuoneen ikkunalla, mutta sitten menimme ostoksille... Oltiin ihan muilla asioilla, kun huomasin suhteellisen kohtuuhintaiset siniset LED-jääpuikkovalot. Olin katsellut samankaltaisia parissa muussa paikassa, mutta ne olivat olleet aika kalliita ja jääneet siksi kauppoihin. En varsinaisesti halunnut sellaisia joulukoristeiksi (varsinkaan kun en ole koskaan pitänyt vilkkuvista jouluvaloista), vaan ympärivuotiseksi 'disco-valaistukseksi' ullakolle.

Puhuin sitten Danielin ostamaan ne valot, kun olivat n. 50% halvemmat kuin melkein samanlaiset Dún Laoghairessa, jossa just maanantaina sellaisia kuolasin.. Sitten odotin innolla, että pääsisin laittamaan ullakolle valaistusta, mutta eikös Daniel ilmoittanutkin äidilleen, että laitamme valot olohuoneeseen! Siis kyrpele! Anoppi on meistä ainoa, joka varsinaisesti viettää aikaa olohuoneessa, joten hän saa jo nyt nauttia ainoista joulukoristeistamme (joista suurin osa on muuten minun Suomesta tuomiani..), ja nyt sille menisi vielä tuore valosarjanikin! Jos Daniel halusi olohuoneeseen lisää jouluvaloja, niin olisi prkl voinut ilmoittaa asiasta jo kaupassa, ja ostaa kaksi sarjaa..

Vedin pultit, ja menemme huomenna ostamaan mulle toisen samanlaisen sarjan (paitsi että saatan haluta 150-lamppuisen sijasta sen 300-lamppuisen...)

Laitoin äsken uudet lamput olohuoneen ikkunaan, kun kuulemma edelliset olivat liian huomaamattomat naapureiden lamppuihin verrattuna (voi Kristus, kuinka valoisa syntymäjuhlastasi tuleekaan..) Tulos on melko infernaalinen, varsinkin kun laitan strobovilkut päälle! Onneksi lampuissa on kahdeksan eri vilkkuvaihtoehtoa, eli sain laitettua ne ihan vaan vilkuttomiksi, kun ei sitä visuaalista meteliä olisi katsonut kukaan.. Vaikka periaatteessa olenkin sitä mieltä, että jos anoppi omii valoni, niin saisi sitten prkl katsella myös strobovilkkuja koko rahalla.. Voi voi, jos sattuu päähän..

Bray Forumilla on tuoreita kuvia (ja tarina englanniksi). Nauhoitin muutaman videopätkänkin, mutten nyt jaksa editoida niitä vielä tänä yönä..