1. Vieläkö Lordi hävettää, vai hävettikö Lordi koskaan?
Ei tietenkään hävetä - ei nyt eikä koskaan! En ollut edes koskaan kuullut Lordin musiikkia, kun ekan kerran luin (vissiin netti-Iltasanomista), että Lordi saattaisi olla ehdolla viisuedustajaksi.. Idea kiehtoi, ja sitten kun kuulin Lordiviisun, olin 101% varma sen voitosta. En koskaan epäillyt asiaa hetkeäkään.
2. Pärjääkö Hanna Pakarinen? Mitä mieltä olet tämän vuoden biiseistä? Minkä maan viisu voittaa?
Mulla on vielä n. 2-3 biisiä kuuntelematta, mutta kuultuani suurimman osan, siellä ei ole mitään ilmiselvää suosikkia, vaikka muutamista pidänkin, vaihtelevista syistä. Koska Hannan biisi on ihan kelpo, aion äänestää Hannaa. Romanialla on kiva biisi, josta pidän joka kuuntelukerralla yhä enemmän, ja Tanskan ihana homohumppa (lainatakseni Viisukuppilassa nähtyä, fantastista termiä) on ehta kesäbiisini tälle vuodelle.. Myös Maltan Vertigo on pyörinyt aivojukeboxissa.. En nyt muista muita esimerkkejä. Luulen, että Hanna pärjää ihan OK. Toivoisin, että suomalaiset lopettaisivat jo sen omansa haukkumisen ja kannustaisivat Hannaa. Hänessä ei todellakaan ole mitään häpeämisen aihetta!
3. Ajattelitko katsoa Euroviisukilpailun? Ihan paikanpäällä vai telkusta? Kotona vai baarissa? Kerro myös miksi ja ehkä jopa miten.
Paikan päällä olisi aivan fantsua, tai edes Bio Rexissä, mutta valitettavasti Suomen-matkani ajoittuu vasta kesäkuulle, eli nyt katson Euroviisut tavalliseen tapaan kotitelkkarista. Kaikesta kirjoitetaan toki pika-arvostelu, ja ohessa on oltava herkkuja ja joko punkkua tai Strongbow-siideriä..
4. Oletko osallistunut/aiotko osallistua mihinkään oheistapahtumaan? Katsonut ohjelmia televisiosta tai seurannut tapahtuman tuloa netistä? Lähettänyt oman videon kilpailuun? Tai jotain muuta?
No mähän pyörin Viisukuppilassa ympärivuotisesti (joskaan en kuulu sen aktiivisimpiin jäseniin), ja varsinkin nyt Suomen Euroviisuja olen ennakkoseurannut netitse ihan urakalla. Missasin tosin telkkarin ennakkokatselut, kun niitä ei koskaan mainosteta kunnolla (prkl..). Olisin todella halunnut päästä Lasipalatsin fanikeskukseen visiitille, mutta ei nyt onnistunut..
5. Onnistuuko YLE tehtävässään? Millaisen jäljen viisut jättävät Suomen televisiohistoriaan?
Ainakin lava vaikuttaa fantastisen upealta! Muutenkin järjestelyt vaikuttavat hienoilta, joskin Areenan ympäristön raksanomainen tilanne on tosi NOLO! En edelleenkään pidä juontajavalinnoista, koska JP on mielestäni tekopirteä ja puhuu teennäisellä äänellä (ylilausuu myös juontaessaan suomeksi, mutta onneksi Euroviisuissa taidetaan kuulla vähemmän suomea), ja ML on jotenkin muuten vaan vähän tylsä, mutta totta kai toivon että heiltä sujuu hienosti koko juttu. Ellei nyt Areenan katto satu romahtamaan tai muuta ennalta arvaamatonta (koputtaen puuta..), niin Suomi voi olla näistä Euroviisuista todella ylpeä.
(via)