Olin paketoinut kaikki joululahjat ajoissa valmiiksi, ja jarjestin ne jouluyona siististi takan eteen, niin etta jokaisen lahjat olivat omissa pinoissaan, ja kaikissa lahjoissa luki selkeasti saajan nimi, punaisella tussilla, jota ei VOINUT missata. Aarimmaisena vasemmalla, hiukan erikseen muista, olivat lahjat kummipojalle ja hanen perheelleen. Niissakin kaikissa nimet selkeasti paalla. Olin sopinut S:n kanssa, etta menisin heille huomenna lounaalle, ja veisin lahjatkin vasta silloin.
 
Eilen sitten soimme jouluaterian, mina tiskasin, ja sen jalkeen avasimme lahjat. Olimme kaikki olohuoneessa, ja ojensin Nosferatulle hanen lahjansa ihan ensimmaisena. Kun kaikki olivat avanneet omansa, kerasin kaytetyt lahjapaperit ja vein ne saman tien kierratyspussiin. Sitten otimme lahjamme ja haivyimme omiin tiloihimme, paitsi Nosferatu, joka jai olohuoneeseen (=hanen tilansa).
 
Jossain vaiheessa iltaa, kuulin D:n raivoavan aidilleen alakerrassa, mutten tiennyt mista aiheesta, eika niin kiinnostanutkaan. Myohemmin kavin itse alakerrassa tekemassa pari voikkoa ja kahvia. Nosferatu tuli keittioon juttelemaan niitanaita, muttei maininnut mitaan tasta;
 
Nosferatun mentya jo nukkumaan, D kertoi minulle, etta Nosferatu oli mennyt avaamaan yhden kummipojalle ostamistani lahjoista!
 
Minua vitutti, kun olin ajatellut lahjapaketoinnin olevan jo hoidettu, ja kaikki paketointimateriaalitkin olivat jo ullakolla, jne. Paatin kuitenkin kayda saman tien paketoimassa lelun uudelleen, niin olisi sitten sekin asia hoidettu.
 
En osaa edes kuvailla millainen apokalyptinen vitutus iski, kun havaitsin, ettei se homehuora ollut pelkastaan avannut pakettia, vaan oli sen lisaksi AVANNUT LELUPAKKAUKSEN, repinyt sen paallimmaisen pakkauksen, ja vienyt sen sitten kierratyspussiin, ikaan kuin piilotellen tekoaan!!!
 
Ja kyseessa oli siis isohko lelu, jonka pakkaus oli enimmakseen lapinakyva ja lelun muotoinen, niin etta siita todella naki avaamattakin mita pakkauksessa oli, se oli lisaksi isolla tekstilla pakkauksessa, ja jopa sokea olisi tunnustelemalla osannut heti sanoa, mita pakkauksessa oli! Lisaksi, olin jopa NAYTTANYT sen lelun Nosferatulle, heti sen jalkeen kun olin ostanut sen, ja olin kertonut sen olevan kummipojalle! Han ei siis MITENKAAN olisi voinut luulla sen olevan HANELLE! (Vaikka Nosferatu on jo 91, han on edelleen paastaan taysin terava - koko sukunsa on pysynyt teravana loppuun asti. Jos kyseessa olisi joku dementikko, en todellakaan olisi asiasta vihainen, mutta tassa tapauksessa olen kevyesti ilmaistuna murhanhimoinen.)
 
En todellakaan voi antaa sita lelua nyt kummipojalle, kun pakkaus on revitty auki. Leluhan on sinansa ehja, mutta kyseessa on joululahja kummipojalleni, enka todellakaan aio antaa hanelle lelua, joka nayttaa silta kuin olisi ollut jo muutamalla aiemmalla omistajalla, minka jalkeen joku koditon narkkari olisi varastanut sen hyvantekevaisyyskaupasta ja myynyt minulle viidella sentilla.
 
Vaan ei siina kaikki. Lisaksi se saatana oli avannut lahjani kummipojan vanhemmille - rasian yksittaispakattuja suklaita. Sekin pakkaus oli osin lapinakyva, niin etta sisallon naki rasiaa avaamatta, ja paalla tietysti myos luki mita rasiassa on. Vitun huoran piti silti avata se rasiakin. Han ei valttamatta ollut edes ottanut sielta yhtaan suklaata, mutta rasia oli avattu niin, etta siita nakee sen olevan jo avattu, ja sielta on EHKA otettu suklaa, ehka ei.. En todellakaan voi antaa sita lahjaksi kenellekaan. Se sanoisi saajalle: "Et minun mielestani ole oikean lahjan arvoinen, joten tassa avattu suklaarasia, mista maistoin yhden suklaan, en tykannyt, ja paatin antaa loput sinulle lahjaksi.." Minun ystavani ansaitsevat parempaa.
 
Akka saa muuten maksaa uudesta lelusta, suklaarasiasta, ja lahjapaperirullasta.
 
(Lisaksi haluan akan paan sakissa, etta voin pelata silla jalkapalloa..)
 
Vituttaa myos, etta nyt en voi ottaa rennosti torstaiaamuna, valmistautuen lounaalle lahtoon. Sen sijaan, pitaa herata aikaisin, rynnata ostamaan lahjat uusiksi, palata kotiin, paketoida lahjat, ja kiiruhtaa sitten lounaalle. En voi sietaa kiireisia aamuja.
 
Nosferatun onneksi, olin ryystanyt pullon viinia. Muuten olisin varmaan mennyt lapi hanen lukitun makuuhuoneen ovensa, repinyt eukon sangysta, kuorinut hanen ihonsa irti sentin suikaleina, hieronut suolaa haavoihin, dipannut akan hapossa (muistutus: osta happoa), tervannut ja hoyhentanyt hanet..
 
Jos nyt ei kaynyt selvaksi, niin hitusen arsyttaa tama asia..