H tuli taas maanantaina tekemaan laksyja, melkein viikon tauon jalkeen. Matikasta oli pari sivua helppoa homppaa, kuten aiemmin opittuja termeja, joiden kirjaimet oli sekoitettu, ja ne piti sitten asetella oikeaan kirjoitusasuunsa, seka murtolukurimpsuja, tyyliin 1/1 = 2/2 = 3/3, jne.. Ei siis mitaan varsinaista keskittymista vaativaa.

Lukulaksyna oli Afrikan mantereelta loytyvia nokturnaalisia otuksia, ja luetun ymmartamisena oli tarina Msgr Hugh O'Flaherty'sta, ja sen perusteella piti vastata sarjaan kysymyksia. Viimeksi mainittu oli vaikea H:lle, lahinna hankalien sanojen takia. En vahvasti johdattelemallakaan oikein onnistunut saamaan hanta loytamaan haettua tarkoitusta tekstista, mika ei varsinaisesti yllattanyt, koska koko teksti oli mielestani aivan liian hankala 11-vuotiaille, joilta puuttuu tekstin vaatima taustatieto (mm. Vatikaani, Gestapo, Scarlet Pimpernel..). Siihen lisaksi viela paljon uusia ja vaikeita sanoja, niin en usko, etta teksti olisi ollut kovin paljon selkeampi H:lle, vaikka han olisi oppinut ihan pienesta asti englantia. Paadyimme sitten siihen, etta mina muodostin ne vastauslauseet, ja H vain kirjoitti ne saneluani seuraten vihkoonsa. Yritin kuitenkin opettaa hanta lausumaan ne uudet sanat suunnilleen oikein. Kielioppilaksyakin olisi ollut, mutta neiti oli unohtanut kirjan kotiin...

Eilen ja tanaan olenkin sitten odotellut ihan turhaan, kun H:ta ei ole nakynyt, eika ole viestittanytkaan mitaan, kun on kai puhelimesta taas credit lopussa. Tanaan yritin kylla itse soittaa hanelle, mutta turhaan. Ei varmaan ollut laksyja, ja oli sitten mennyt suoraan puistoon tms. (Laksyja ei voi kuitenkaan jattaa tekematta noin vain, kun laksyvihkoon tulee aina vanhemman tms. kuittaus jokaisen paivan kohdalle..)