080115_woodies05s.jpgVaikka tihkusateinen tammikuun puoliväli ei välttämättä kuulosta ihanteelliselta vuodenajalta mennä puutarhakeskukseen, niin siellä (Woodies DIY, Bray) oli itse asiassa tosi kivaa eilen. Kys. putiikki on sellaisessa uudehkossa kauppakompleksissa, mihin olisi tarkoitus mennä autolla (joskin bussillakin onnistuu, meiltä autottomilta) - siis sellainen miniversio jostain Blanchardstownin vastaavasta.. Ei asutusta ihan välittömässä läheisyydessä, ei ruokakauppaa, newsagentsia, pubia tai edes kahvilantynkää, vaan ainoastaan muutama iso moderni laatikkorakennus, joissa huonekalukauppoja yms. Woodies myy melkein kaikkea kotiin ja puutarhaan, ja se puutarhakeskus on ulkona, niin että sinne pääsee vain kaupan sisältä.

Menimme osin hakemaan jotain tarpeellista tavaraa ja osin zoomailemaan muuten vaan. Olimme ainoat asiakkaat siellä puutarhapuolella, ja oli jotenkin tosi rauhoittavaa seikkailla katselemassa kasveja ja vajoja. Tihkusadekin tuntui kivalta kasvoilla. Näin pari pientä koirankoppia ja aloin uneksia mini estate -viritelmää kissoille, puutarhan perälle.. Heillä olisi jokaisella pieni mökki ja puutarha sen edustalla.. Jos olisi varaa ja vain Daniel ympäripuhuttavana, niin luultavasti toteuttaisinkin tuon, mutta toistaiseksi saa olla vain unelma! Ihastuimme myös todella tilavaan muovivajaan, joka olisi kätevä ja helppohoitoinen, joskin väriensä (harmaata ja beigeä!) takia kamalan ruma.. Oli sillä aika kivasti hintaakin; €899.. Mutta saattaa mennä hankintaan, jos ei viitsitä parempaa vaihtoehtoa rakentaa.

Kun muutin Suomesta, jouduin tietty jättämään rakkaat huonekasvini sinne. Siitä lähtien olen haaveillut isoista huonekasveista, mutta meillä kasvaa sisällä vain bonsai-puita, kaktuksia ja Jeniltä perimäni mystinen viherkasvi, joka ei ole kovin iso. Jotenkin olen kuvitellut isoja viherkasveja kovin kalliiksi, saati kauniita purkkeja.. Mutta nyt havaitsin, että eihän ne niin kalliita olekaan! Siellä oli esim. sellainen kiitettävän iso kasvi (ehkä peikonlehti? en ikinä muista kasvien nimiä..), joka oli vain €19.95, ja kivoja purkkejakin olisi saanut suht. edullisesti. Ei nyt ostettu tällä kertaa, mutta pitänee hakea pois jossain vaiheessa. Tuli vasta kotona mieleen, että sellaisen voisi ostaa vaikka kylppäriinkin - siellä kun on hukkatilaa suihkukopin ja ikkunan välissä. Edesmenneellä saatanalla oli iso viherkasvi kylpyhuoneessa, ja se oli itse asiassa tosi kiva ratkaisu, vaikka kasvin omistaja olikin ahterista.

Ostettiin lopulta anopille semmoinen bean bag -kuutio, jolla voi lepuuttaa jalkojaan kun istuu telkkarituolissaan. Sininen poikkeaa kyllä olohuoneen sinisistä aika paljon, mutta oli silti parempi vaihtoehto kuin kirkkaan punainen, beige tai suklaanruskea. Ei se kuitenkaan ole niin susiruma kuin meidän iankaikkisen antiikkinen sohvakalusto.. (Siis EI oikeaa antiikkia, vaan ainoastaan tosi vanha ja tosi ruma, ja lisäksi epäkäytännöllinen). Lisäksi muistin vihdoinkin ostaa uuden astiankuivaustelineen ja erillisen sellaisen aterimille - sain siis heitettyä entisen ikilikaisen pois! Ostin myös kolme erilaista pakettia muovisia akvaariokasveja, joista teen joskus nukkekotiin kasveja. Joo, ja kontaktimuovia, jonka kuvio sopii nukkekotiin hyllypaperiksi. En nyt muista mitä muuta ostettiin, mutta piti rimpaista taksi paikalle, kun kannettavaa oli liikaa bussia ajatellen.. Jäi sitten ne suunnitellut vaateostokset tekemättä, mutta ehkä tänään...

Puutarhakeskuskuvia (myös vajasta) on Bray Forumilla, ja sieltä löytyy myös kuvat ostoksista.