hen.jpg

Kun tein tuon edellisen kirjoituksen jälkeen lähtöä töihin, ja pakkasin kassejani autoon (laitan ne aina siihen pelkääjän paikan jalkatilaan), kuulin takaani jotain outoa ääntä. Ihan ekana tuli tietysti mieleen koira, kun talon omistajilla on kaksi koiraa, jotka toisinaan juoksentelevat vapaina siinä aidatulla pihalla (ja paskovat pitkin pihaa). Ihan samalla hetkellä kuitenkin tajusin, että koirasta ei millään lähtisi sellaista ääntä..

Siinä edelleen laukkuja järjestellessäni, tuli mieleen että kyseessä voisi olla joku pulu, ja kun lopulta olin kääntymässä katsomaan, josko rännillä sattuisi istumaan puhelias pulu, niin huomasinkin takanani olevan kanan! =D

Olin aivan unohtanut, että omistajilla on kolme rescue-kanaa, jotka ovat vasta kasvattaneet höyhenensä takaisin! En ollut vielä tavannut kanoja, mutta tuo kaunis punainen kana tuli moikkaamaan, ja pyöri siinä autoni ympärillä, niin että hiukan hermoilin miten pääsisin ajamaan pois pihasta, ilman että kanalle kävisi huonosti. Yritin jahdata kanaa takaisin talleille päin, mutta aina kun palasin itse autolle, kana seurasi perässä.. =D Onneksi se kuitenkin lopulta säikähti, kun käynnistin moottorin, ja kipaisi itse ns. kotia kohti.

Mainitsin myöhemmin vuokraemännälle kohtaamiseni kanan kanssa, ja hän kertoi, että tuo kys. kana aina karkailee kanatarhasta (lentäen!), ja käy sitten ruinaamassa herkkuja =D

Hiukan kävi mielessä, miten kanalle kävisi, jos heidän rottweilerinsa sattuisi samaan aikaan pihalle..

DSCN8367.jpg    DSCN8368.jpg

Torstai- ja perjantai-illat menivät taas puhelimessa, enkä jaksanut lähteä lauantaina minnekään, joten Bray-reissu jäi sunnuntaiksi. E kysyi, haluaisinko ostaa jonkun Bray-naapurin tekemää hilloa ja marmeladia, €3/purkki, ja sanoin ottavani purkin kumpaakin. Hän kävi viemässä ne jo D:lle (siis entiseen kotiin), josta poimin ne huomenna, ja E saa huomenna maksunkin, jos sattuu olemaan samaan aikaan vanhempiensa luona, kun olen Bray'ssa (vanhempansa ovat siis entisen kodin seinänaapurit).

Voitin myös Facebookin TNR-huutokaupasta kympillä Soap&Glory-pakkauksen, missä on siis kys. merkin tuotteita. Mm. maailman parasta käsivoidetta. Huutokaupan järjestäjä asuu myös Bray'ssa, joten oletin voivani kipaista ostokset häneltä, mutta tuotepaketti onkin Dublinissa, joten saan sen postitse - ja sen takia hintaa tulee yhteensä €17.. Tosin, se on silti edullinen hinta siitä paketista. Käyn kuitenkin maksamassa jutun DH:lle, ja samalla jään varmaan kahville, kun ei olla nähty pitkään aikaan.

DSCN8369.jpg    DSCN8370.jpg

Nukuin lauantaina pitkään, ja ulkokisu oli jo odottelemassa ruokaa. Ryntäsi heti syömään, ja tyhjensi molemmat kupit. Laitan nyttemmin aina kaksi kuppia samalla, kun joskus ovat molemmat ulkokissat samanaikaisesti murkinalla. Se toinen tosin käy harvemmin.

DSCN8371.jpg    DSCN8374.jpg

DSCN8376.jpg    DSCN8375.jpg

Cara ihmetteli minne mennä nokosille, kun Cuddles oli hänen pedillään.. Muuten tietty nokostelee vaikka missä, mutta nyt piti heti päästä sinne omalle pedille, kun toinen oli kehdannut mennä sinne nukkumaan..

patiocat.jpg

Tuossa vielä puhelinräpsy, jonka kävin ottamassa makuuhuoneen ikkunasta roikkuen - kuvan vasemmassa laidassa, sinisen ruokakupin äärellä, näkyy em. ulkokisu ruokailemassa =)

DSCN8377.jpg    DSCN8378.jpg

Lauantai oli kalapuikkopäivä. Viskasin puikot uuniin, ja tein niiden seuraksi potato wedges. Perunat suht. pieniksi lohkoiksi, sekaan hiukan öljyä, suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, ja ripaus kuivattua rosmariinia, ja mun kiertoilmauunilla 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nam.. Vaihtelen toisinaan noita perunoiden mausteita, mutta tuo on tämänhetkinen suosikkisekoitus.

DSCN8382.jpg

Korkkasin myös talvisuklaalevyn, mutta ei oikein mene suklaa (sellaisenaan) vieläkään. Kahden palan jälkeen ei tehnyt mieli enempää, mutta popsin vielä toiset kaksi palaa, niin oli helpompi pakata loput pois. En oikeastaan maistanut mitään noista lisukkeista - pähkinärouhe tietty tuntui koostumuksen takia erilaiselta, mutta muuten tuo maistui minulle vain tummalta suklaalta. Vien varmaan loput Bray'hin tai duuniin.

DSCN8379.jpg

Pakko kommentoida vielä Euroviisuja..

Kun aikoinaan luin ihan ekan maininnan siitä, että Lordi olisi mahdollisesti osallistumassa Suomen viisukarsintaan, tuli heti vahva fiilis, että Lordi voittaa Euroviisut. Se oli vaan niin totaalisen erilaista, kuin mitä viisuissa oli siihen mennessä koettu =D Ja Lordi sitten voitti ne viisut.

Kun kuulin ekaa kertaa, että PKN osallistuisi Suomen karsintaan, tuli ihan samat fiilikset =D

Logiikka kyllä tunkee kapulaa rattaisiin, lähinnä viisun lyhyen keston takia, mutta voittofiilis on ja pysyy.

Ensinnäkin, punkia ei liene aiemmin koettu Euroviisuissa, joten odottelen jotain samankaltaista tukiliikettä kuin ammoin Lordin suhteen - kaikki punkin ystävät pitkin maailmaa, innostunevat asiasta, ja tuovat Euroviisuille taas sellaista yleisöä, joka muuten ei seuraisi koko show'ta ollenkaan. Ja äänestystarkoituksella.

Lisäksi, bändillähän on aivan mahtava asenne noin yleensä, ja on fantastista ettei joku Downin syndrooma tai autismi ole mikään este omien juttujen toteuttamiselle, vaikka nyt sitten punk-bändissä. He ovat jo nyt avanneet monien ihmisten silmiä, useissa maissa.

En ole koskaan pahemmin tykännyt punkista, mutta PKN:lla on aito soundi, ja minusta on hienoa, että Euroviisuihin tulee muutakin genrea kuin discohumppaa ja balladeja.

Kuulin vasta eilen Irlannin viisun.. Joku kolmekymppisen näköinen 16-vuotias tyttö laulaa osin itse kirjoittamansa viisun, mikä nyt on ihan kuunneltava, mutta unohtuu heti loputtuaan.