1. Montako blogia sinulla on seurauksessa ja miten seuraat niitä? Kotimaisia? Ulkomaisia? Kerro kaikki ja vähän lisää.
Bloglines-listallani on nyt 410 blogia, ja lisäksi seuraan satunnaisesti muutamia, joilla ei ole feedia (usein tosin unohdan seurata, kun pitää erikseen käydä katsomassa..). Tuoltahan listani näkyykin..
2. Nythän ei ole kuin semmoiset 151 päivää siihen että analogiset TV-lähetykset loppuvat. Joko olet valmistautunut täysdigitaalisiin signaaleihin? Mitä pidät koko digi-TV asiasta? Miksi luulet että meillä täällä on niin kova kiire siirtymään digitelevisioon?
Niin no, en asu Suomessa, eli tuo analogisten TV-lähetysten kohtalo Suomessa ei pahemmin kosketa. Meillä on tosin kotona kaksi NTL-digiboxia, olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Ullakolla tosin ei ole, ainakaan toistaiseksi (telkkari kyllä on). Onhan tuo digi-TV ihan hieno juttu sinänsä. Paljon kanavia, huikean hieno kuva, kiva plarata ohjelmatietoja ja tehdä muistutuksia tiettyjen ohjelmien alkamisesta.. Joskus on tosin ollut pientä häikkää, eli ääni saattaa katketa, ja pitää vaihtaa toiselle kanavalle ja takaisin, että ääni palaa, ja joskus muutamat ihan peruskanavat väittävät, ettemme muka tilaa niitä.. Onneksi nykyisin tuota sattuu harvemmin. Suomen kannalta olen kyllä miettinyt miten analogisten TV-lähetysten loppuminen vaikuttaa kesämökkitelkkareihin. Ts. aika monillahan on mökilläkin telkkari, mutta tuskin digisellaista kuitenkaan. Mulla ei ole mitään ideaa digi-TV-vaihtoehdoista Suomessa, saati niiden hinnoista yms. Olen vaan miettinyt, että onnistuuko sellaisen hankkiminen mihin tahansa korpeen tai ulkosaaristoon, saati tuleeko se maksamaan maltaita? Nyt loppui telkkarin katselu mökillä, kyrpele, hakataan kaikki halkoja, se on terveellistä puuhaa!?
3. Norjan kuluttajaviranomaiset ovat masinoineet kampanjan Applea vastaan (ja saaneet mukaan niin pohjoismaiset kuin Ranskan ja Saksan kuluttajaorganisaatiot), koskien sitä että iTuneksen kaupasta ostettua musiikkia ei voi soitta kuin iPodissa. Onko tässä järkeä? Eikös näiden organisaatioiden pitäisi käydä taistoa esimerkiksi DVD:n aluekoodia, tai viallisia CD-levyjä (myös kopiosuojauksena tunnettu) vastaan?
No hiukan asiaa ihmettelin, kun sattui silmiin jossain uutissaitilla, mutta mulla kun ei ole iPodia tai muutakaan vastaavaa (mitä nyt uusi puhelin soittaisi ainakin MP3-tiedostoja), enkä ole ostanut iTunesin kautta musiikkia (vaikka mulla onkin iTunes koneella), niin ei taas kauheesti kiinnostanut.
4. Kevät näyttää tulleen. Harmittaako se? Onko tämä ihmisen tekosia? Olemmeko me syypää siihen että lämpötilat nousevat ja kesä kestää pidempään? Ja on enemmän tulvia. Jotkut väittävät että se ei ole meidän syy. Ketäköhän tässä pitäisi uskoa?
On se kaiken järjen mukaisesti ihmisen tekosia, joskin ei välttämättä pelkästään saastutusmielellä, vaan osittain ihan olemassaolon ja sen välttämättömyyksien sivutuotteena. Kyynisillä paskoilla on ainakin kivaa, kun höröttelevät fiksuina, että ei ole heidän ongelmansa, naureskelevat itseään viisaammille ja tuhoavat ihan piruuttaan kotiplaneettaamme vielä vähän nopeammin.. Tässäkin asiassa USA on maailman suurin ongelma.
5. Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos, sanotaan laulussa. Kyllähän sinäkin osaat, etkös vaan? Siitä nyt luettelemaan. Yritä edes. Äläkä lunttaa netistä.
Kiitos, thanks, go raibh maith agat, grazie, gracias, tack, danke, merci, spasiba (ei tietoakaan oikeasta kirjoitusasusta, saati ruskiaakkosista), hmmmm.. mistä nyt repisin sen viimeisen.. hmmm.. arigato!
(via)