DSCN3587-normal.jpg

Huomasin ihan sattumalta viime yönä, LIDLin saittia plaratessa, että LIDL alkaisi tänään myydä alle satasen (=€99.99) tablettia. Googletin kys. vempaimen, luin speksejä ja katsoin puolalaisia / venäläisiä youtube-videoita, joissa sitä esiteltiin amatöörikäyttäjien toimesta, ja totesin että sen hintalaatusuhde vaikutti olevan ihan kelpo..

Tällaiset myyntiartikkelit menevät aina pikaisesti, joten kun LIDL aukesi klo 8 aamulla, olin ovella heti minuuttia myöhemmin. Menin taas Greystonesiin, kun päättelin siellä asuvan 'hienompaa' porukkaa kuin Bray'ssa, joten eivät ehkä olisi jonottamassa halpatabletteja.. =D

Minä ja pari naista olimme ensimmäiset asiakkaat, ja suunnistimme heti tabletteja hakemaan - ts. mainospahvia, joka sitten vietiin kassalle, joka haki tabletit varastotiloista. Kun olimme ostaneet ensimmäiset kaksi tablettia, kassaheppu totesi, että vain kuusi oli jäljellä. Koko kaupassa oli siis vain kahdeksan tablettia, joten ne menivät ihan varmasti aamun aikana..

DSCN3578-normal.jpg

En ostanut aamulla mitään muuta, vaikka ruokaostokset olivat tekemättä. Olin kuitenkin menossa hiukan myöhemmin aamulla Newtownmountkennedyyn, hakemaan yhtä nettikirppisostosta (toinen torkkupeitto, samalta naiselta kuin edellinenkin! LOL..), ja päätin tehdä ruokaostokset sieltä palatessa.

Ryntäsin kotiin laittamaan tabletin latautumaan, ja ehdinkin jonkin verran jo leikkiä sillä, ennenkuin piti taas mennä.

Nyt iltaan mennessä olen ehtinyt leikkiä laitteella enemmänkin, ja olen oikein tyytyväinen ostokseeni! Siihen meni kyllä viikon budjetti, mutta en usko törmääväni parempaan (tai edes samanlaiseen) tarjoukseen uudestaan, eikä todellakaan ole varaa parempaan laitteeseen, ellen voita Eurolottoa tms. Eli tuskin koskaan.

Tämä ei ollut ihan leluhankinta, vaan tabletille on oikeasti tarvetta. Monta kertaa on ollut tilanteita, että pitäisi olla kuvia mukana, mutta laptopin akku kupsahti jo monta vuotta sitten, eli se ei oikein enää toimi reissukoneena. Puhelimeni on myös aika antiikkinen, ja siinä on hyvin pieni ruutu.. Nyt kulkee mukavasti kuvia tabletilla, ja jos on wi-fi-yhteys käytettävissä, niin voi plarata nettigalleriatkin - tod.näk. hankin myös USB-nettitikun, niin voi surffailla maisema-ajeluillakin, jos tarvitsee vaikka karttaa tms.

Istuin tänään mm. puutarhassa ja facebookitin samalla =D Heijastus oli kyllä ongelma, mutta kyllä lukeminen onnistui silti - kuvien plaraaminen oli hankalampaa.

Tabletin (lähinnä skypetykseen tarkoitettu) kamera on kyllä ihan kuraa, mutta asensin ilmaisen kuvankäsittelyohjelman efekteineen yms., joten kyllä silläkin saa jotain räpsittyä. Ihan kiva, koska puhelimeni akku kupsahtaa nykyisin usein jo yhden kuvan netityksestä.. Pitäisi ostaa uusi akku.

Laitteen hintaan sisältyi kiva kotelo näppäimistöineen, mikä on fantastinen juttu, koska todella inhoan kosketusnäyttöjä.. Varsinkin pitkien kynsien kanssa se on joskus ihan mahdotonta.. Näppäimistöstä tosin puuttuu euron merkki! Hiukan ihmettelen, kun käsittääkseni GoClever on puolalainen..?