1. Seuraatko uutisia kotimaisten vai ulkomaisten lähteiden kautta?
Enimmäkseen kotimaisten - tässä viittaan siis Irlantiin. Tosin seuraan muitakin uutislähteitä. Suomeksi tulee seurattua lähinnä nuo nettitabloidit (IS, IL), ja englanniksi saatan googlettaa samasta aiheesta juttuja eri puolilta maailmaa, jos tuntuu siltä, ettei vain yhdessä jutussa ollut tarpeeksi. Suosikkini on Breakingnews.ie, jonka ticker löytyy myös Bray Forumilta. Telkkariuutisista tulee katsottua eniten Sky News'ia, mutta heidän Irlannin uutistensa sijaan katson mielummin RTE:n uutiset.
2. Mitkä mediat ovat sinun uutislähteitäsi?
No tuossa ne melkein tulikin jo lueteltua - netti ja telkkari. En koskaan kuuntele radiota, ja luen vain sunnuntailehtiä. Mielestäni ihan tarpeetonta tuhlata sikana paperia ostamalla päivittäin sanomalehtiä, kun samat asiat voi lukea netitse (ja mukana on vähemmän mainoksia).
3. Mitä lehtiä luet pysyäksesi ajan tasalla? Tilaatko niitä?
Ks. 2. Telkkariohjelmia varten ostetaan viikottain RTE Guide, jossa on siis viikon TV-ohjelmat (tästä kuusta alkaen vihdoin myös monille digikanaville), ja se on samalla aika kiinnostava aikakauslehti, josta tulee kerättyä paljon decoilumateriaalia..
4. Mitä uutispalveluita netissä seuraat ja miten: käymällä siellä vai esimerkiksi RSS -syötteenä?
Ks. 1, jossa mainitsin suosikkini. Lisäksi mulla on n. 50-90 uutissaittia Bloglinesissa - numero riippuu siitä, mitkä lasketaan nimenomaan uutissaiteiksi ja mitkä ovat ehkä enemmän infosaitteja, joissa kuitenkin aiheeseen liittyviä uutisia..
5. Riippuuko uutisten luotettavuus niiden julkaisijasta (esim. onko Suomen Kuvapalvelu luotettavampi kuin Reuters)?
Totta kai! Esim. tabloideissakin on uutisia, mutta niiden todenperäisyys voi olla täysin ahterista. Tästä oli hyvänä esimerkkinä se yhden tutun murha (elokuussa '05), joka palasi taas muutama päivä sitten tabloideihin, kun yksi paikallinen diileri löytyi murhattuna - tekijänä ilmeisesti sama ammattilainen. Kun kuitenkin tunsimme sen tuttumme erittäin hyvin (nimim. ei tosin ole ikävä! paitsi koiria..), se ihminen, j
osta tabloidit ovat kirjoitelleet, on suunnilleen 90% fiktiivinen olento. (En ole törmännyt netissä niihin hurjimpiin tabloid-juttuihin, koska tabloidien irlantilaisversioilla ei taida pahemmin olla saitteja, mutta esim. maanantain tai tiistain The Irish Sun herkutteli aiheella sivuilla 1 ja 7.) Samasta aiheesta on ollut lähinnä nimetön vihjaus Breaking News -saitilla, jossa siis uutiset esitetään huomattavasti hillitymmin ja nimenomaan uutisina - ei skandaaleina.
(via)