inissiared.jpg

D:lla on Bray'ssa tuollainen yläkuvassa oleva Nespresso Inissia - nimenomaan punainen - sekä tuo Aeroccino-maitovaahdotin (linkki). Olen kuolannut samanlaista keitintä - maitovaahdotinta en niinkään, kun mulla on sellainen IKEAn patterivempain siihen tarkoitukseen. En kuitenkaan ole rohjennut vielä ostaa kys. laitetta, kun pitäisi säästää rahaa vaikka mihin, ja gourmet-kahvimasiina nyt ei vaan tunnu menevän tärkeysjärjestyksessä ihan sinne kärkeen..

Tänään muistin ihan sattumalta, että T jätti jonku kahvivempaimen tänne, kun muutti pois (siis asui talossa ennen minua). Muistelen hämärästi, että hän sanoi siinä olleen jotain vikaa, mutta ajattelin kuitenkin kaivaa laitteen kaapista, ja tutkia asiaa..

DSCN8110.jpg    DSCN8111.jpg

Dolce Gusto! =D

Laite oli kovan veden jäljiltä aika inhan näköinen (ihan uusi lasinen vedenkeittimeni meni kolmen käyttökerran jälkeen samean harmaaksi - putsasin etikalla ja siirryin keittämään vain pullotettua / Wicklow'sta hakemaani vettä, niiin pysyy kirkkaana), mutta putsasin sen huolellisesti, ja annoin etikkaveden kiehua läpi.

DSCN8112.jpg    DSCN8113.jpg

Laite vaikutti toimivan ihan hienosti, joskin vesi lenteli hiukan sinne tänne, mikä varmasti johtui siitä, ettei laitteessa ollut sillä hetkellä sellaista kahvi- tai maitojuttua, minkä läpi vesi normaalisti kulkisi.

DSCN8114.jpg    DSCN8115.jpg

Ei millään olisi hotsittanut mennä tänään minnekään, kun olisi ollut viikon ainoa päivä, jolloin voisi vaan lusmuilla kotona, mutta olin lopulta niin täpinöissäni tuosta kahvimasiinasta, että oli ihan pakko hurauttaa Supervaluun ostamaan Dolce Gusto -kahveja.. Valikoima oli aika surkea, verrattuna Nespresso-podeihin.. Oli vain kolmea sorttia - Americano, Cappuccino, ja joku Chocolatino tms. Ostin sitten Americanoa ja Cappuccinoa.

Kotona heti kokeilemaan.. Käytän tuossakin laitteessa vain Wicklow'n (tai LIDLin) vettä, niin pysyy puhtaampana.

Americano oli hyvää, ja unohdin jopa ottaa kuvan..

DSCN8116.jpg

Cappuccinostakin ehdin jo imaista melkein puolet, ennenkuin tuli mieleen ottaa kuva =D

Cappuccino-paketissa on siis 8 x kahvi, ja 8 x maito - molemmat podeissa, ja paketin kannessa annosteluohje. Americano-paketissa 16 x kahvi. Pakettien hinta taisi olla jotain €4.80. Pitää katsoa, saisiko noita halvemmalla LIDListä.

Kuolaan silti edelleen sitä Nespresso-masiinaa, koska se on paljon pienempi, ja tavallaan kätevämpi, kun se annostelee itse käytetyn vesimäärän. Toisaalta, Dolce Gusto -masiinan manuaalinen annostelu on omalla tavallaan kiva juttu sekin.. Ja kahvi on ehdottomasti parempaa kuin pikakahvi, että ilmainen kahvimasiina on ihan hieno juttu!