First snaps with my new camera..

Dublinin julkinen (saati muu) liikenne on ihan sekaisin, Obama-visiitin takia. Ei siis paras mahdollinen paiva lahtea Dublinin keskustaan kameraostoksille, mutta en malttanut odotella pidempaan, kun kamerantarve alkoi jo aiheuttaa ihottumaa.. Paasin onneksi bussilla melkein perille asti, joutuen kavelemaan vain Leeson Streetilta, sen sijaan etta bussi olisi pysahtynyt St. Stephen's Greenin vierella. Oikeastaan ihan kiva juttu, koska silta normaalilta pysakilta en olisi mennyt ollenkaan puiston puolelle, mutta nyt kavelin puiston lapi Grafton Streetille, ja St. Stephen's Green on vaan ihana, mihin tahansa aikaan vuodesta.
Olin ajatellut n. 300 euron budjettia (luovuttuani DSLR-unelmastani jalleen kerran, kun se olisi vaan tullut liian kalliiksi..), ja mulla oli mielessa Nikon CP L120, jota en kuitenkaan halunnut ostaa netista, kun en loytanyt sille taytta arvostelua. Menin Camera Centre -puljuun Grafton Streetilla, ja heilta kys. kameramalli oli loppu, eivatka muutenkaan suositelleet sita. Heppu esitteli kahta suunnilleen saman hintaluokan kameraa, toinen Nikon ja toinen Fujifilm (tms.). Ne vaikuttivat ihan kelvoilta, mutta kysyin kuitenkin mika olisi seuraava ylospain, ja se oli Nikon Coolpix P500, jonka sitten ostin, kaytyani pikaisesti lapi oman vaatimuslistani myyjan kanssa. Kamera maksoi €450, 2gb kortti ja kamerapussi yhteensa €30, seka lisapatteri €40. Ylitin siis budjettini aika reilusti, mutta toisaalta, jos olisin ostanut sen unelmakamerani, olisi mennyt viela tonni lisaa..

First snaps with my new camera..

Dublinin keskusta oli taynna gardaí (mika on gardan monikko suomeksi taivutettuna? Lol..), ja monet keskeiset kadut oli taysin suljettu liikenteelta. Ilo jalankulkijalle.. =) Harkitsin jaavani Dubliniin, ja menevani katsomaan Obamaa viidelta, mutta se oli vasta puolenpaivan jalkeen, joten olisin joutunut kuluttamaan aikaa siella, eika kamerakaupan jalkeen jaanyt pahemmin rahaakaan (lounasta ajatellen..), saati etta olisin tanaan voinut nostaa enempaa rahaa. Paatin siis lahtea DARTilla kotiin ja leikkia uudella kamerallani. Vaan matkalla asemalle jain silti Obama-mottiin, aseman ollessa toisella puolen katua, ja kadun varsilla mellakka-aidat ja gardat. Ei sinansa huonompi juttu, kun Obama sattui sitten just ajamaan siita ohi! =D Etta tuli spotattua ihan yrittamatta.
Kotiin paastyani, katsottiin Nosferatun kanssa telkkarista Obaman Moneygall-visiittia. Ihanan rento fiilis siella! =) Myohemmin, kun palasivat Dubliniin ja telkkarissa nakyi College Greenin yleiso, olin ihan tyytyvainen, etten ollut jaanyt sinne paikan paalle. Inhoan isoja ihmisjoukkoja.

First snaps with my new camera..