DSCN8528.jpg

Tämä viikko on ollut sellainen, että ellen olisi kirjoittanut joka ilta päiväkirjaan muistiinpanoja, en muistaisi ollenkaan mitä kaikkea on tapahtunut minäkin päivänä.

Totesin tiistaina, että Ratoathin Pyhän Patrickin päivän julisteet oli suunniteltu huonosti - se kulkue ajoittui sitten juuri siihen aikaan, kun menin duuniin, ja pääkatu oli sen takia suljettu liikenteeltä. No, onneksi kiertotie vei vain hiukan kauemmin, että ei tullut suurempi kiire sen takia. Näin samalla kys. kaupungin tylsempääkin puolta.

Kun sinä iltana palasin duunista, matkalla oli niin sakeaa sumua, että oli onni tuntea reitti tosi hyvin. Välillä oli hetkellisesti ihan normaalia, ja sitten piti taas sukeltaa sumuun - sumuun ajaessa oli kiva kauhuelokuvatunnelma =D Kuin CGI-haamut olisivat syöksyneet suoraan kohti, ja sitten meni näkyvyys kokonaan..

DSCN8520.jpg    DSCN8521.jpg

Viikon gourmet-kuvia.. =D Olen vältellyt iltashoppailua (Ratoathin Centrassa), kun siellä ei ole niin runsas valikoima, ja on hiukan kalliimpaakin kuin Supervalussa. Viimeksi mainittuun en ole mennyt, kun en ole jaksanut herätä normaalia aiemmin - tai keskiviikkona heräsin, mutten silti ehtinyt lähteä ostoksille!

Olen siis kokkaillut mitä kaapista tai pakastimesta on sattunut löytymään. Esim. kalapuikkoja ja purkki-pie'ta. Laitan oheen joko pelkkiä perunapaloja (mauste-öljy-marinadin kautta uuniin) tai perunan lisäksi porkkanaa / kukkakaalia / parsakaalia..

DSCN8522.jpg    DSCN8523.jpg

Keskiviikkoiltana oli leivät loppu, joten leivoin ciabattan, torstain lounasmateriaaliksi. Pitäisi blogittaa tuo resepti, tässä joku päivä.. Sain sen perusreseptin nettitutulta, ja tuo Gouda-koristelu oli omaa kehittelyä, johon tykästyin sen verran, että siitä tuli ciabatta-vakioni. Tosin, ei ihan mitä tahansa Goudaa - itse käytän LIDListä palana ostettua Goudaa, jossa on just sopivasti makua. Se on joskus ollut loppu, ja olen ostanut Supervalusta valmiiksi siivutettua Goudaa (kun siellä ei ainakaan aina ole palana), mutta se oli ihan mautonta tuossa tarkoituksessa. Mutta en nyt ehti laittaa sitä reseptiä, eli joku toinen kerta sitten.

IMG_20150319_105528.jpg    DSCN8547.jpg

Keskiviikkona missasin kunnon popcorn-draamat duunissa, kun menin vasta iltavuoroon. Siellä on yksi ihminen, joka tuntuu luovan päätoimisesti draamaa ympärilleen, ja oli nyt sitten vetäissyt oikein superkilarit =)

Kun palasin keskiviikkoiltana duunista, Hollystownin liikenneympyrästä lähtien, edelläni ajoi 06-D-89055, jonka kuski oli varmaan kaikissa maailman aineissa.. Nopeus vaihteli hitaasta nopeaan, välillä melkein pysähdyttiin, ja auto ei pysynyt ollenkaan omalla kaistallaan, vaan meni aivan holtittomasti, toisinaan ihan kokonaan vastaantulevalla kaistalla ajaen (en nyt muista, onko noi termit oikein suomeksi, mutta kai tuosta ymmärtää idean).. Periaatteessa halusin ohittaa, että olisin voinut huristaa pois tilanteesta, mutta ohittaminen olisi ollut liian iso riski, kun se auto olisi voinut ajaa kylkeen - tai kuski olisi ehkä keksinyt ajaa rallia, kun joku olisi yrittänyt ajaa ohi.. Onneksi se kääntyi Kilbridessa oikealle, kun itse jatkoin vasemmalle.

Teki mieli rimpaista kotiin päästyä gardalle, ja mainita em. riskikuski, mutta en nyt rimpaissut, kun en itsekään aja niin lakia noudattaen (mun kortilla pitäisi olla kortillinen apukuski mukana, eikä motarille saisi mennä ollenkaan - tosin n. puoli Irlantia ajaa samaan tyyliin samanlaisella kortilla.. omassa duuni-teamissakin on heppu, joka on ajanut jo yhdeksän vuotta harjoittelijakortilla, kun ei ole tullut varanneeksi ajokoetta).

Huomasin sitten kotiin päästyäni, että kerosiini oli taas loppunut. Vitutti, kun taas olisi ollut kivasti ylimääräistä rahaa laitettavaksi toiselle tilille autovakuutusta varten (joka on tosin uusittava vasta kesäkuussa), niin nyt piti sitten viskata pari sataa euroa kerosiiniin. Lämmitykselle kun on edelleen tarvetta, ja sähköpattereilla lämmitys on aivan törkykallista.

Kerosiinitoimitus pitäisi olla nyt perjantaina. Itse olen taas iltavuorossa, eli elleivät toimita aamulla, en ole paikalla. Vuokraemäntä on maanantaihin asti muualla, enkä tiedä missä vuorossa vuokraisäntä on, eli voi olla, ettei ole ketään paikalla. Toivottavasti on kuitenkin se sama tuttu kuski, niin osaisi hoitaa homman itsekseenkin.

DSCN8527.jpg

Torstaiaamunakin heräsin hiukan normaalia aikaisemmin, ja ehdin jopa käydä apteekissa ja bensiksellä. Olisin ehtinyt kauppaankin, mutta ei nyt ollut ihan akuuttia tarvetta, joten en mennyt.

DSCN8529.jpg    DSCN8531.jpg

Torstaiaamu oli ihanan utuinen - otettiin Caran kanssa hiukan raitista ilmaa, makuuhuoneen ikkunan ääressä. Klikkaa tästä videoversioon.

DSCN8533.jpg    DSCN8544.jpg

Kävin katsomassa sumun kostuttamia hämähäkinseittejä patiolla, ja kissat seurasivat oven läpi..

IMG_20150319_192519.jpg

Duunissa odotti kiva yllätys, kun selviytymispaketti oli jo saapunut =D (Tiesin sellaisen olevan tulossa, mutta odottelin vasta perjantaiksi.) Iltavuorolaisena, olin taas missannut postihuoneen aukioloajat, mutta ehdin just sopivasti pingata postihuoneen ihmistä, ennenkuin karkasi lounaalle, joten sain heti pakettini, mutta itse olin sitten niin kiireinen, etten ehtinyt tutkia paketin sisältöä kuin vasta illalla, kun pidin lounastaukoni.

DSCN8545.jpg    DSCN8546.jpg

Omnomnom.. Vedin heti kotona juustopalleroöverit =D Aiempi himokohde oli juustonaksut (joita saa täältäkin, mutta etovan makuisina), mutta sittemmin kyllästyin niihin, ja nyt nuo Nacho Cheese Balls ovat SE juttu =)

Reissumiestä oli yksi pussi enemmän kuin kuvassa, mutta annoin sen duunissa M:lle. Vaikutti ilahduttavan =D

Muistin kerrankin toivoa Amerikan pastilleja - nam =P~~~

Onnittelin itseäni, etten ollut käynyt kaupassa - olisin kuitenkin ostanut leipää, mutta nyt ei tarvitse, kun on vino pino ruisleipää! Tulossa ilmavaivoja, sydänkohtausoireita, ja rakkuloita suuhun ja sen ympärille! Mutta ruisleipä on niin ihanaa..

Uk rimpaisi, mutta lähetin saman tien nukkumaan, kun kuulin äänestä miten yliväsynyt hän oli =( Vasikointikausi on alkanut, ja lisäksi hoitaa tovin kahta muuta tilaa, joiden oma väki on väliaikaisesti muualla - ja käy vielä muualla duunissa.. Nyt ehtii toivottavasti nukkua jopa 7h putkeen, ellei satu joku ongelmavasikointi keskellä yötä..

Meinasin itsekin mennä ajoissa nukkumaan, mutta juutuin katsomaan American Dad! ja Family Guy -maratonia, ja kello lähestyy taas kolmea.. Menen siis nukkumaan - paitsi laitan ensin pikavaatteet esille, jos pitää herätä kerosiini-Putinia varten normaalia aikaisemmin. (En muista, olenko maininnut aiemmin blogissa, mutta se kerosiinikuski on aivan Putinin näköinen - joskin ihan irlantilainen!) =D