IS Digi:ssa oli juttu retrosaiteista, missa yksi esimerkeista oli suomalaisen Viialan leipomon saitti. Lainaan omaa kommenttiani jutun sivulta, kun vaivauduin oikein laittamaan skanditkin;

Kuvat blogijuttuun retrosaiteista.. (Finnish only)
 

Viialan leipomon saitti on kieltämättä ulkoasultaan vanhanaikainen, mutta sieltä löytyy helposti ja nopeasti erittäin selkeä lista tuotteista kuvineen. Myös laktoosittomuus yms. tärkeä info mainitaan lyhyesti ja ytimekkäästi tuotteen nimen ja kuvan ohessa.

Olen tuskaillut monien upeiden ja modernien saittien parissa, etsien kattavaa tuotelistaa, jota ei välttämättä edes ole koko saitilla, vaikka kyseessä olisi nimenomaan koko saitin tärkein sisältö!

Ja jos kys. pulju nyt innostuu paivittamaan saittinsa ulkoasua, niin laitan tahan viela screenshotit tamanhetkisesta tilanteesta;

Kuvat blogijuttuun retrosaiteista.. (Finnish only)

Etusivu - niin ysaria, niin ysaria.. =D Mutta kaikki sisalto loytyy yhdella klikkauksella heti etusivulta kasin, mista bonuspisteet heille!

Kuvat blogijuttuun retrosaiteista.. (Finnish only)

Myymalat-nappulan takaa loytyy lista leipomon tuotteita myyvista paikoista yhteystietoineen. Lista jatkuu, kun skrollaa sivua alaspain, mutta screenshotissa vain default-nakyma. Email-osoitteita ei mainita, mutta luulisi katuosoitteen ja puhelinnumeron riittavan, jos jollakin on tiedusteltavaa tuotteista, tms.

Kuvat blogijuttuun retrosaiteista.. (Finnish only)

Tuotenappuloiden takaa loytyy selkea lista tuotteista. Jokaisesta tuotteesta on kuva, ja jos tuote on siis esim. laktoositon (tms.), se on mainittu nimen ohessa. Kuvat ovat pienia, niita ei voi klikata isommiksi, eika valokuvauksen tasokaan ole kovin kaksinen, mutta kuvista saa kuitenkin tarkan mielikuvan jokaisesta tuotteesta, eika kukaan varmaan kuvittele esim. rahkapullaa oikeasti vihertavaksi, vaikka se kuvassa onkin..

Itse olen tosiaan moneen otteeseen etsinyt usein nimenomaan ruoka-aiheisilta saiteilta taydellista tuotelistaa, jota harvoin loytyy ollenkaan, tai JOS loytyy, jokainen tuote on klikattava erikseen esiin, yleinen navigaatio on turhauttavan sotkuinen kun saitti on taynna kaiken maailman harpakkeita, peleja, kilpailuja, printattavia tarjouskuponkeja ja ties mita, mutta ne perusasiat on saatettu unohtaa kokonaan. Vaikka tama Viialan ysarisaitti on aika jarkyn nakoinen, sielta loytyy kaikki tarvittava nopeasti ja vaivattomasti. Eika mitaan ylimaaraista. Virkistavaa! =D