Muutamia vuosia sitten, anopilla oli tapana menna vuosittain (muistaakseni kevattalvella) kuukaudeksi Espanjaan, mika oli tietty hieno juttu myos meille :P Han yleensa matkusti lahimman sisarensa kanssa, joka kuitenkin valitettavasti kuoli, muutama vuosi sitten.. Sittemmin, anoppi on muutamaan otteeseen tehnyt lyhyempia matkoja (Espanjaan, Saksaan, ja eri puolille Irlantia), toisen sisarensa kanssa. Heilla oli kuitenkin kinaa yhden matkan varauksesta, ja peruivat sitten koko matkan, jonka jalkeen eivat ole valitettavan pitkaan aikaan kayneet missaan.. Mutta tanaan olivat kaupungilla (ts. Dublinissa), ja varasivat risteilyn, joka lahtee Amsterdamista, vieraillen Tukholmassa, Helsingissa (!!!), Pietarissa, Tallinnassa ja Kopiksessa, palaten sitten Amsterdamiin! :O

Pisin vierailu on Pietarissa, jossa pyorivat jopa pari paivaa, mutta Helsingissa vain aamukymmenesta iltakuuteen, ja Tallinnassa aamuseitsemasta kahteen iltapaivalla, joka on aika holmosti ajoitettu, koska tuostahan jo aamiaisella kaynti syo ison osan aikaa.. Kehotinkin Tallinnassa menemaan suoraan vanhaan kaupunkiin, koska se on ehdottomasti nakemisen arvoinen.

Taytyy ottaa selville, missa rantautuvat Helsinkiin, niin osaan sitten ehdottaa mihin siella kannattaisi menna.. Joku opastettu kiertoajelu ei valttamatta olisi paras mahdollinen vaihtoehto, koska anoppi ei valttamatta kuulisi opastusta (hanella on kuulolaite, jonka avulla han kuulee kylla hyvin, kun hanelle puhuu selkeasti ja mielummin vahan korotetulla aanella, mutta puhelin, telkkari ja kaikenlaiset kaiutinaanet eivat yleensa mene perille), eli siita tulisi sitten bussissa istumista, ilman ideaa siita minka ohi ajetaan milloinkin.

Lisays (3:55am): Anoppi kavi varaamassa risteilyn siskonsa kanssa, enka tieda saiko sisarensa enemman papereita, mutta anoppi sai vain A4:lle printatun aikataulun, joka naytti suoraan netista printatulta (varmasti olikin - matkatoimiston tadin toimesta..), ja jonka ylalaidasta oli leikattu logo (ja mahd. saitin nimi) pois. Olikin vaikeaa googlettaa juuri oikea risteily, mutta olen 99,9% varma, etta se on tama. Se oli nimittain ainoa loytamani, jonka satamat ja ajat tasmasivat..

Ihmettelin vaan saitilta loytynytta tietoa, etta laivalla kaytetaan USdollareita, ja lisaksi jokaiselta matkustajalta peritaan joka paiva USD11.50 palvelumaksuja. Tuosta ei nimittain mainittu mitaan, siina varauskuitissa, jossa oli risteilyn aikataulu. Olisi kuitenkin ihan kiva olla asiasta tietoinen, etta osaa varata moisen maksun matkabudjettiinsa!

En myoskaan loytanyt mitaan hintatietoja kohteisiin jarjestettavista opastetuista kierroksista, joita kuulemma on tarjolla, mutta palautekommenttien mukaan aika suolaiseen hintaan. Sellainen on varmaan kuitenkin ihan kelpo vaihtoehto esim. Venajalla, missa ei valttamatta ole fiksua kahden iakkaan irlantilaisnaisen lahtea seikkailemaan omin pain.