DSCN1136-normal.jpg

Vain muutama tuttu tiesi, etta olin tulossa Saksan kautta Suomeen.. Isapuoleni taytti 70 vuotta, eika tiennyt yllatysvisiitistani, joten halusin varmistaa ettei kukaan vahingossakaan pilaisi yllatysta. Oli kylla hyva ilme, kun rimpaisin ovikelloa yhdelta yolla, ja synttarisankari tuli avaamaan ovea =D

Lensin ekaa kertaa Lufthansalla (=halvimmat loytamani lennot, kun tammikuussa varasin matkaa), ja tanne tullessa jai tosiaan reilut 12 tuntia vietettavaksi Frankfurtissa, lentojen valilla. Saavuin sinne ihanteellisesti joskus aamukahdeksan ja -yhdeksan valilla, ja olin suunnitellut ottavani bussin keskustaan ja kavelevani siella kameran kanssa, mutta olin valitettavasti niin vasynyt, etten millaan jaksanut lahtea kentalta minnekaan, kun oli raskaahko laptop-kassikin mukana.

Ostin sitten kentalta pari kirjaa, joita ensimmaista ehdin paivan mittaan lukea n. 1/3. Loysin mukavan rauhallisen istumapaikan, missa saattoi valilla jutella jonkun kanssa, valilla lukea rauhassa, ja jopa hiukan nuokkua nokosia, seka tietysti katsella ohikulkevia ihmisia. Kavin valilla hakemassa voikkoja tms. ja palasin siihen vakiopaikalleni nauttimaan niita. Paivan lammin ateria oli pari tavattoman kallista juustowurstia ja tuorepuristettu hedelmamehu - €15.50! Kys. paikassa oli norjalainen ruokateema, ja sielta olisi kylla saanut kohtuuhintaan esim. keittoja ja pienia lohileipia, mutta ajattelin, etta ollaan nyt Saksassa, niin syodaan jotain wurstia, prkl =) Oli kylla hyvaa..

Ihastuin kylla Lufthansaan, ja kaytan heidan palvelujaan mieluusti tulevaisuudessakin! Koneessa oli tilavampaa - olen pitka ja yleensa polvet suussa lentokoneissa, busseissa, yms., heilla jopa tarjoillaan viela ilmaiset muonat ja juomat (kuten ennen kaikkien puljujen lennoilla), ja ne muonatkin ovat jopa hyvia. Itsellani oli vain lyhyet lennot, etta ei siella mitaan lamminta ruokaa tarjoiltu, mutta ekan lennon aamupalasampyla oli todella hyva (taytteena paksu tuokale brie-juustoa, ja karpalohilloa), ja iltalennon pastasalaatti rapeiden leipapalojen kanssa oli todella tervetullut, paivalla nautittujen lukuisien voileipien jatkoksi. Toisella lennolla oli lisaksi oikein mukavaa juttuseuraa - suomalaismies, joka oli palaamassa tyomatkalta.

Helsingissa olen lahinna pysytellyt vanhusten kanssa kotioloissa, joskin kaytiin kylla torstaina aidin kanssa keskustassa ja Lauttasaaren ostarilla. Piti ostaa taas arralta Saunalahden/Elisan nettitikkupaketti.

Mulla oli lista asioista, mita pitaa tehda / syoda / ostaa Suomessa; syoda taytekakkua (aiti osti Stockalta paasiaiskeltaisen prinsessakakun - nam..), maistaa Peltolan homejuustoa (en ole viela maistanut, mutta aiti on ostanut sita valmiiksi, ja tanaan varmaan tulee syotya..), ostaa merkkareita (kun luin netista, etta sellaisia vanhanajan merkkareita saa taas - ostettiinkin muutama pussi ja maistoin yhden mustan ja yhden keltaisen.. nostalginen maku, mutta kamala jalkimaku, kun en ole yleensa pahemmin salmiakin ystava.. eikohan niita yhden pussillisen syo, ja loput tuliaisiksi ystaville, jotka tykkaavat enemman salmiakista..). Oli mun listalla joku muukin asia, mika tuli jo tehtya, mutten muista enaa!

Palaan tiistaina kotiin. Silla kertaa on hilluttava Frankfurtissa vain reilut 7 tuntia.