sunnyday.jpg

(Kuva Facebookista - alkuperää ei oltu mainittu)

Minua todella järkyttää seurata suomalaisten asennetta maahanmuuttajia kohtaan - varsinkin jos maahanmuuttajat ovat turvapaikanhakijoita / pakolaisia / väärän värisiä / väärän uskonnon edustajia / tms..

Siellähän on aika perinteisesti tehty kaikenlaisia päätöksiä aivan päin ahteria, tyyliin kaikki edut rikkaille, köyhiltä pois ne vähäisetkin edut / tuet, jne.. Nykyisin kaikki tuollainen on sitten kätevästi "mamujen vika", ja "niille" annetaan kaikki mikä on suomalaisilta pois - rivitaloasunnot ja Lamborghinit jokaiselle, pino rahaa joka kuukausi, yms, yms, yms.. Faktoilla ei niin väliä, kunhan saa jotenkin purkaa pahaa oloa..

Jos asuisin Suomessa, minulta todennäköisesti räjähtäisi pää.

Onneksi en asu Suomessa, ja voin valita vapaasti, haluanko lukea / katsella / kuunnella rasismia, mamuvastaisuutta, yms.

En halua.

En todellakaan ole sitä mieltä, että minkään maan tulisi ottaa vastaan rajattomasti turvapaikanhakijoita ilman mitään seulontaa, mutta jos esim. Kreikka, jolla itsellään ei viime aikoina ole mennyt kovin fantastisesti, pystyy jotenkin tulemaan toimeen aika suhteettoman pakolaistilanteen kanssa, ja paikalliset asukkaat käyvät vakituisesti ja vapaaehtoisesti lahjoittamassa vaikkapa ruokaa pakolaisille, niin jo nyt on saatana, jos ei Suomi pysty handlaamaan huomattavasti helpompaa tilannetta nykyistä fiksummin.

Jos sinne tullaan hakemaan turvapaikkaa, jokaiselle kykenevälle pitäisi antaa ihan heti jotain tekemistä (=duunia, vaikka ihan käytännön hommia siellä väliaikaisissa majoitustiloissa, tai koulua), ja suomen kielen opetus tulisi aloittaa saman tien. Jos jotakuta ei kiinnosta, voisi sitten jatkaa matkaansa muualle.

Jos siellä istutetaan ihmisiä kuukausitolkulla kielitaidottomina ja ilman mitään hommia, se on ihan suomalaisten oma vika. Jos tekee mieli nillittää asiasta, kannattaa nillittää peilille.

Sitten on ihan turha voivotella, että siellä saattaa nyt olla terroristeja mukana, ja kyllä nyt saa Kuopion torillakin odottaa jotain pommi-iskuja..

Jos tuollainen mahdollisuus huolestuttaa, kannattaisi mennä ihan itse tutustumaan turvapaikanhakijoihin. Saattavatkin olla ihan tavallisia ihmisiä, uusi ystävyys voi suuresti rikastuttaa molempien osapuolien elämää, ja jos tulijat hyväksytään osaksi suomalaista yhteiskuntaa, esim. nuorten radikalisoituminen olisi paljon epätodennäköisempää.

Jos kantaväestön puolelta kohdataan vain vihaa, ja sinne muuttaneet lapset ja nuoret joutuvat kasvamaan jonkinlaisessa pelon ja uhkailun ilmapiirissä, jossain vaiheessa radikalisoituminen voi hyvinkin vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Sitä saa mitä tilaa..

Sekin on ihan hölmö ajatus, että Suomen muka pitäisi jotenkin luopua omista perinteistään "mamuja miellyttääkseen". Tuo on aivan suomalaisten omaa keksintöä, kukaan mamu ei taatusti moista odottaisi, ja vaikka odottaisikin, niin onnea vaan.. Jos kansalla on hiukan selkärankaa, voi olla ihan ylpeästi oma itsensä omine perinteineen, ja silti toivottaa uudet ja erilaiset ihmiset tervetulleiksi. Molemmilla on paljon tarjottavaa ja opittavaa toisiltaan.

Jos suomalaisilla päättäjillä on pää perseessä / ahneuden kiilto silmissä / oma lompakko kaikkien päätösten etusijalla, se ei ole maahanmuuttajien vika. Vittuilkaa niille poliitikoille, ja äänestäkää seuraavissa vaaleissa jotain fiksumpaa tapausta.