H jatti eilen mulle taas pienen kartonkipalan, johon toivoi joko puistoa tai rantamaisemaa. Olin piirtanyt pienen puistonakyman, jonka annoin tanaan heti aluksi H:lle. Vaikutti olevan mieleinen.

H wanted me to draw a garden on a piece of card My mini-garden and my mobile (for scale)

Meinasimme taas aloittaa matikalla, mutta H halusikin sita ennen lukea pari sivua kirjastosta lainatusta lasten tiedekirjasta. Aukeama kasitteli.. umm.. en nyt muista mitaan termia suomeksi, mutta siis reversible and irreversible changes (tuolla linkin takana kys. materiaali nakyy olevan 10-11-vuotiaille, eli hiukan H:a vanhemmille.. ehka he opettelevat asiaa koulussa ensi vuonna - H vaikuttaa kuitenkin kiinnostuneelta jo nyt, etta tuskin siita on hanelle haittaakaan, jos oppii jotain etukateen.. osaa ainakin sitten aikanaan lukea ne sanat sujuvasti). Esimerkkikuvituksena oli mm. tulivuoresta valuvaa laavaa, ja kiveksi jaahtynytta laavaa. H muisti kuulleensa koulussa Pompeiista, ja kysyi voisinko googlettaa kuvia sielta! =D
Paasimme sitten matikan tehtaviinkin asti.. Teemana oli edelleen raha, ja tanaan X:lla oli niin ja niin paljon rahaa, josta tuhlasi tietyn summan, ja piti sitten laskea paljonko X:lla oli lopulta jaljella, ja millaisilla kolikoilla kys. summan saattoi muodostaa.
Viiden lauseenmuodostustehtavan jalkeen teimme kirjasta luetunymmartamistehtavan. Se oli tanaan ihan liian vaikea H:lle. Tehtavassa oli annettu sarja vastauksia, joihin piti kirjoittaa luetun perusteella kysymykset. Aiheena oli eilen luettu H. C. Andersenin tarina. H:lle oli kielellisesti liian vaikeaa ajatella, etta vastauksiin piti kirjoittaa kysymykset, varsinkin kun ne haetut kysymykset olivat sellaisia, mihin oli jo pitanyt tulkita kerrottua tarinaa ja muokata kirjoitusasua rankasti. H kylla ehdotti jotain kysymyksia, mitka olisivat olleet ihan hyvia, mutta valitettavasti ne valmisvastaukset eivat kuitenkaan olisi kelvanneet vastauksiksi. Mina sitten paadyin muodostamaan ne kysymykset, niin etta homma oli H:lle vain kirjoitustehtava.
Paivan lukutehtava oli jalleen samasta kirjasta, ja tanaan luimme mm. palapelin ja tietsikkapelien historiaa. Kuvituksessa oli piirretty lapsi pelaamassa PONGia, ja H kysyi onko mulla se peli! =D Kaipa se loytyisi jostain retropelisaitilta.. Lukeminen sujui tanaan taas aika hyvin.

H's first paper handbag

My first paper handbag

My first paper handbag My first paper handbag

Laksyjen jalkeen teimme paperista kasilaukkuja - laitan kuvat myohemmin.. Annoin omani myos H:lle. Ehdimme sen jalkeen viela pelata vahan nettipelejakin. H halusi aloittaa Casanova pusupelilla, mika oli mun mielesta vahan sopimaton lastenpelisaitille! :O Ei niissa pusuissa sinansa ollut mitaan jarkkya, kun Casanova istui omassa poydassaan ja moiskautteli ilmasuukkoja sinne tanne, mutta ideana oli, etta vain natteja tyttoja piti pussata, mika mun mielesta oli kamala ohje lasten peliin, ja lisaksi niiden neitosten kommentit Casanovalle olivat jotenkin.. brrrrrr.. Onneksi H sitten halusikin aika pian siirtya pelaamaan muita peleja, eli taas puettiin nettinukkeja ja koristeltiin kakkuja.
H:n isa oli taas kaynyt sairaalassa, mutta soitti sitten olevansa matkalla kotiin, eli H paasi lahtemaan normaaliin aikaan kotia kohti.
(Kuvat lisatty 1/12)