DSCN5138-normal.jpg

Tiistaina satoi lunta (video) - sitä kesti hyvän tovin, ja tuli ajoittain sakeastikin, mutta onneksi se suli saman tien pois..

DSCN5149-normal.jpg

Eilen oli sitten varsinainen myrsky.. Storm Darwin.

Bray'ssa kaatui vain kolme puuta tielle (Thornhill Rd, Killarney Rd, ja Herbert Rd, joista ensin mainittu on edelleen suljettuna), eikä onneksi tullut henkilövahinkoja, mutta muualla Irlannissa tuli isojakin vahinkoja, kun katot lentelivät, vajat katosivat, yms.. Puita kaatui urakalla, jne.

Tietty sattui taas sellainen päivä, että olin menossa hakemaan pikku-R:a koulusta!

Kävellessämme meille, oli kovin tuulista, ja satoi jonkin verran. Harmitti ettei R:lla ollut hanskoja, mutta onneksi sai pidettyä kädet taskussa, ja takissa oli huppu. Poikkesimme matkalla ruokakauppaan, että tuli pieni tauko sääolosuhteista, joskin myrsky oli vasta tulossa..

DSCN5148-normal.jpg

Englannin läksy oli samaa sorttia kuin viikko sitten, eli annetun sanan kirjoittamista uudelleen. Ei ongelmia.

DSCN5150-normal.jpg

Nyt oli matikan läksyjäkin, tuo vasemmanpuoleinen sivu. Yllätyin positiivisesti, miten hyvin R osasi lukea! Hän on siis 6-vuotias, isä intialainen ja äiti sri lankalainen. Vanhemmat puhuvat keskenään hindiä, äiti lähimmän ystävänsä (eli kummipoikani äidin) kanssa sinhalaa, ja vaikka esim. isänsä on asunut Irlannissa kauemmin kuin minä ja puhuu sujuvaa englantia, hänellä on kuitenkin vahva intialainen aksentti. Äitinsä toki puhuu myös sujuvaa englantia sinänsä, mutta kielessä on paljon virheitä - ei siis haittaa ymmärretyksi tulemista, mutta jos hänen pitää kirjoittaa jotain englanniksi, sanajärjestys ja kielioppi tuottavat runsaasti ongelmia.

Tuolta pohjalta, en todellakaan olisi osannut odottaa pikku-R:n lukevan niin sujuvasti! Hän luki reippaasti ääneen matikan tehtävät (vain "dots" sana aiheutti pienen epävarman hetken, johon tarjosin apua), ja ymmärsi myös lukemansa. Hän teki tehtävät enimmäkseen ilman apua (ts. korjasin vain yhden huolimattomuusvirheen, ja kehotin vain tarkistamaan sen, niin että hän teki itse tehtävän uusiksi, ja sai oikean vastauksen), ja nopeasti. Ei siis ongelmia matikan suhteen, vaikka kotona kuulemma ei keskittynyt varsinkaan matikan tehtäviin ollenkaan! Fiksu tyttö.

DSCN5155-normal.jpg

Hänellä oli mukanaan pieni laatikollinen Moshi Monsters -leluja, joista otin kuvia. Pyysin häntä esim. valitsemaan kaikki kullanväriset lelut yhteen kuvaan, ja hän keräsi todella pikaisesti ne kaikki kokoon. Oli kiva seurata millä logiikalla hän ryhmitteli muut leluista =)

DSCN5160-normal.jpg

Sitten piirsimme viidakkoa ja savannia. Mulla oli afrikkalaiseläintarroja, joita käytimme osana kuvia, ja R halusi teipata kuvat yhteen, ja koristella tuomallaan vihreällä nauhalla. Oli oikein tyytyväinen tulokseen, ja sanoi vievänsä sen kouluun että voi näyttää kaikille, ja kuulemma laittaisi sen sitten julisteeksi seinälleen =D

Tuossa vaiheessa myrsky oli jo aika hurjana.. Siirryimme katsomaan CBBC:ta (BBC:n lastenkanava), ja laitoin viestiä R:lle (siis pikku-R:n äiti), ettei kävelisi meille siinä myrskyssä, vaan minä saattaisin pikku-R:n kotiin, kun olin joka tapauksessa menossa toisen tutun luokse käymään, ja asuvat lähellä toisiaan.

Katsottiin sitten vielä tovi telkkaria, ja lopulta lähdettiin myrskyyn.. R sai kuivan takin ylleen, kun olin ripustanut takin heti patterin vierelle, kun tulimme koululta. Minä kannoin hänen reppunsa, ja pidin kädestä koko matkan ajan, ettei tuulenpuuska olisi vienyt tyttöä mukanaan. Oletan, että hänestä tuntui turvallisemmaltakin pitää kädestä, kun tuuli ulvoi ympärillä, jne. Ja onneksi asuvat ihan lyhyen kävelymatkan päässä, joskin R oli jo kotikadulle päästyämme ihan kylmissään.

Kun jatkoin matkaa heiltä toisen tuttuni luokse, kuulin kun R selitti innoissaan äidilleen, että halusi näyttää jotain - viitaten siihen piirrokseen =D

DSCN5163-normal.jpg

DH oli tehnyt risottomaista ruokaa sen verran runsaasti, että kysyi ottaisinko osan, kun ei saisi itse popsittua kaikkea. Toki kelpasi, ja lupasin tehdä seuraavalla leivontakerrallani hänelle leivän. (Otin kuvan myöhemmin kotona, kun söin kys. ruokaa.)

Juotiin teetä, ja toinen DH:n kissoista ryntäsi syliini, missä kehräsi, halaili kättäni, ja innostui toisinaan puremaan rannettani - kovaa.. =D Tuli oikein mustelma!

Myrsky viskoi isoja puita hänen kotinsa edustalla, ja hänellä oli jo kynttilät valmiina, kun sähköt vilkkuivat siihen malliin. Minäkin lähdin aika pian kotia kohti, jos myrsky vielä pahenisi, kun alkoi olla jo pimeääkin. Ei se kuitenkaan tuntunut niin hurjalta siinä kävellessä, mutta hiukan huolestutti kulkea tiettyjen kaapeleiden alta, kun niiden vierellä oli isoja puita, jotka olisivat voineet romahtaa kaapeleille ihan milloin tahansa. Selvisin kuitenkin ehjänä kotiin.

Nyt on kello 5 aamulla, ja edelleen on tuulista, mutta enää ei ole niin kova huoli esim. katon pysymisestä paikallaan.

Ensi viikolla ei olekaan läksysessioita, kun on lomaviikko.