H-raukka oli kastunut sateessa, kun ei ollut tanaan tullut ottaneeksi sateenvarjoa mukaansa :o

Tanaan teimme toisen kolmanneksen eilen aloitetusta koodinpurkutehtavasta. Opettaja oli antanut eilisesta osuudesta H:lle pisteen, ilmeisesti sen takia, kun han oli jo laittanut ekat kirjaimet laatikoihinsa. (Tuo pistesysteemi on sellainen, etta hyvista suorituksista saa pisteita, ja perjantaisin kai eniten pisteita saanut saa jonkun pienen palkinnon - kuulin tanaan asiasta ekaa kertaa!) H oli tanaan saanut toisenkin pisteen! Se tuli siita alkuperaisesta Mary Had a Little Lamb -versiosta, jonka googletin H:lle kirjoitettavaksi vihkoon =D

Lauseenmuodostustehtavien jalkeen luimme aukeamallisen runoja - aiheina tanaan ketsuppi, chips (joita en vaan voi kutsua ranskanperunoiksi, koska siita tulisi vaara mielikuva) ja kiusaus (joka tassa runossa oli lahinna herkutteluaiheinen). Runojen eroja piti kirjoittaa vihkoon, mutta emme oikein keksineet muuta kuin etta kaksi ekaa runoa olivat hyvin lyhyita ja kolmas paljon pidempi.

H askarteli viela aidilleen kortin, ja naytti mulle vanhemmille suunnattua kirjetta koulusta. Ovat menossa muistaakseni ensi viikolla luokkaretkelle museoon, jossa tutustuvat muinais-Egyptiin. H hihkaisi, etta han rakastaa muinais-Egyptia (on tormannyt aiheeseen ainakin yhdessa lukulaksyssa, missa oli puhetta meikkien historiasta!), ja kysyi onko kirjastossa kirjoja aiheesta. Sanoin, etta ihan varmasti on, ja kehotin kysymaan kirjastotadilta, joka loytaisi hanelle sellaisia. Olisihan mulla itsellanikin aika monta muinais-Egyptista kertovaa kirjaa, mutta ovat kielellisesti ihan liian vaikeita H:lle, ja muutenkin aikuisille suunnattuja. H ilmoitti menevansa ensin kotiin, jossa vaihtaisi koulupuvun tavisvaatteisiin, ja suuntaavansa sitten kirjastoon. On kiva nahda, etta hanesta on tullut jo tassa vaiheessa ahkera kirjaston asiakas =)

Lisays: Unohdin aiemmin mainita The Frog Prince -kirjan, jonka luimme tanaan! Muistin asian vasta kuvia kasitellessani. Kirjassa oli nimittain varsin hilpea kuvitus, joten oli pakko rapsia muistoksi pari kuvaa..

Lovely illustration in The Frog Prince Lovely illustration in The Frog Prince

Lovely illustration in The Frog Prince