Aloitimme taas matikan laksyilla. Tanaan oli vahennyslaskuja nelinumeroisilla luvuilla, ja lisaksi pari sanallista tehtavaa, joista piti itse paatella miten laskea vastaus. Ensimmainen oli ihan helppo vahennyslaskutehtava, ja toisessa piti ensin vahentaa, ja sitten lisata - H paatteli muuten oikein, mutta kaikkien vahennyslaskujen jalkeen, meinasi vahingossa laskea sen lisaysosionkin vahennyslaskuna, mutta huomasi heti virheensa, kun olin aikeissa huomauttaa asiasta.

Iiriksi piti kirjoittaa "Tá mé ag ***** ba mhaith liom *****" -lauseita, eli ymmartaakseni alussa tehtiin jotain, ja sita varten tarvittiin jotain (esim. kakun leipomiseen uunia, lattian lakaisemiseen harjaa, jne..). H nakyi kirjoittavan ne ihan sujuvasti - onneksi, koska Daniel ei ollut kotona, etta olisin voinut pyytaa hanelta apua. Osaahan anoppikin toki iiria, mutta en viitsi vaivata hanta H:n laksyilla.

Lopuksi oli viela tavutusta ja lauseenmuodostusta, mutta tanaan ei ollut mitaan lukutehtavia. H:lla oli iso satukirja mukana, mutta he kuulemma lukevat sita koulussa, etta han ei halunnut tanaan lukea sielta mitaan aaneen. Sen sijaan, pelasimme useamman eran hirsipuuta, niin etta kaytimme sanoja ja sanontoja kys. kirjasta. Sekin varmaan kehittaa lukusilmaa jonkin verran, etta H etsii tekstista pitkia sanoja, joista on onnistunut arvaamaan vasta muutaman kirjaimen.

En ollut viela kuullut mitaan huomisesta extra-keikasta, kun H teki lahtoa, mutta en halunnut ihan varmuudella peruakaan huomista laksysessiota, joten sovimme, etta han soittaisi koulusta paastyaan, ja jos en vastaa, en ole kotona. Hyva etta sovimme, koska extra-keikka peruuntuikin ihan viime tipassa, joten nyt voimme pitaa laksysession ihan normaalisti. H haluaisi lisaksi tulla perjantaina rakentamaan siltaa, kun ei ole muita laksyja, mutta katsotaan nyt.. Han toi tanaan kuitenkin jo jonkin verran materiaaleja.