DSCN5993-normal.jpg

Onneksi tänään oli ihan yllätyksetön duunimatka - oli tosin pakko pysähtyä ja ottaa muutama pikainen räpsy kauniista aamu-usvasta pelloilla.. (Olin siis taas uudessa kodissa yötä.)

DSCN5987-normal.jpg    DSCN5988-normal.jpg

DSCN5989-normal.jpg

Heti aamusta, tarkistin keräyssivun, ja siellä oli yli 900 euroa!!! (Ruotsalaiskauppa Maltalla oli lahjoittanut kokonaiset 400 euroa Caran hoitokustannuksia varten.. Kiitokset T:lle tuostakin! Pitää laittaa heille kortti ja kiitokset..)

Soitin duunista lounastauon aikana klinikalle, josta kerrottiin, että Cara voi hyvin, ja oli pian menossa röntgenkuvattavaksi. Toistin vielä, että saa leikata, mutta respan tyttö sanoi että eläinlekuri soittaisi varmaan mulle ensin. Muistutin, etten voi vastata duunissa privapuheluihin, mutta menisin käymään klinikalla heti duunin jälkeen.

DSCN5996-normal.jpg    DSCN5995-normal.jpg

Klinikalla sitten hoitava eläinlekuri A näytti nuo kuvat murtumasta, ja alkoi varovasti alustaa korjausmahdollisuutta - päästin hänet helpolla, ja kysyin suoraan, olisiko amputaatio parempi valinta. A kuitenkin perusteli huolella molemmat vaihtoehdot, mutta kyllä se oli muutenkin aika selvää kuvien perusteella, että amputaatio olisi kissan kannalta parempi vaihtoehto.

Kyseessä on etujalka, joten sen puuttumisesta ei ole merkittävää haittaa (puuttuva takajalka olisi hankalampi, kun kissat ponnistavat takajaloilla hyppiessään, jne..). Jos oltaisiin valittu korjausleikkaus, tuossa oli lyhyemmällä puolella sen verran niukasti luuta, että pitäisi laittaa metalliraami pitämään luita kasassa, se ei palautuisi ns. normaaliksi, ja paraneminen oli epävarmaa muutenkin - riskinä olisi siis hankalan toipumisen lisäksi tuleva lisäleikkaus / mahd. amputaatio. Sen sijaan, kun amputoidaan raaja saman tien, kissa saa toipua leikkauksesta ilman kivuliaita metalliosia, ja tottuu pian kulkemaan kolmella jalalla.

Päädyin siis valitsemaan amputaation, ja eläinlekuri oli samalla linjalla.

DSCN5999-normal.jpg

Kävin vielä moikkaamassa Caraa, joka oli edelleen kovin unelias, kun oli ollut nukutettuna röntgenkuvausta varten. Voi pientä.. Mutta kaiken kaikkiaan, asiat olisivat voineet olla niin paljon pahemmin.. Nyt ei esim. ollut ollenkaan sisäisiä vammoja (siis murtumaa lukuunottamatta), ja vaikka raajan menetys on tietysti iso asia, niin siitä kuitenkin toipuu viettämään ihan normaalia elämää.

DSCN5997-normal.jpg    DSCN5998-normal.jpg

Sitten palasin A:n kanssa hänen vastaanottohuoneeseensa, missä hän teki laskutusarvion leikkauksesta yms. kuluista (poislukien toipilasajan maksut, kun katsotaan ne sitten leikkauksen jälkeen).

DSCN6000-normal.jpg

Sain ihan uskomattomia alennuksia! =D Mikä tuo nyt on suomeksi, kun tutkitaan aluksi potilas - tutkimus? Se oli siis ilmainen, IV puolella hintaa (ei muista näitä suomeksi.. tiputus?) Neljästä röntgenkuvasta he laskuttivat vain yhdestä, ja nämä alkupäivien 'sairaalamaksut' perushoitoineen ilmaiseksi..

Eli kun rahaa on kerätty yli 900 euroa, ja leikkaus saadaan tehtyä alle 500 eurolla (kun maksoin tuosta itse jo sen ekan 24h lääkityksineen), niin rahaa jää vielä 'sairaalamaksuihin' toipilasajalle - en nimittäin voi tuoda Caraa Bray'n kotiin, kun D ei suostuisi, talo on liian saastainen toipilaalle, eikä D varmaan edes muistaisi koko kolmannen kissan olemassaoloa, joten viikolla joudun ainakin ensimmäiset 1-2 viikkoa pitämään Caran klinikkahoidossa, ja ottamaan viikonlopuiksi uuteen kotiin. On myös parempi, että tapaa Thatsitin ja Pushyn vasta sitten kun on jo toipunut hiukan rauhassa.

Pitää kysyä vuokraemännältä, josko hän voisi piipahtaa toisinaan ruokkimassa Caraa, sitten kun Cara pääsee "kotiin" - jos nimittäin veisin hänet suoraan uuteen kotiin.. Kun en itse vielä ole siellä joka yö, niin olisi fantastista jos R voisi tarkistaa tilannetta ja antaa kisulle ruokaa. (En kysyisi muuten, mutta kun tiedän hänen olevan rescue-eläimistä kiinnostunut noin yleensä, ja autteli T:akin kissansa hoidossa..) Asuu kuitenkin siinä ihan vieressä, niin ei olisi paljoa matkaa.

Toki Cara on myös löytöeläinten sivulla, josko joku häntä kaipaisi, mutta siis jos omistajaa tai omistajia ei löydy, niin adoptoin Caran itselleni.

DSCN6001-normal.jpg

Otin kuvat laskutusarviosta ja 24h-kuiteista, kun ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa, niin haluan näyttää mihin ne rahat menevät, ja jos jotain jää yli, keräyssivulla on ollut disclaimer, että mahd. ylimääräiset varat luovutetaan klinikan charity-rahastoon, jos hoitavat vaikka jotain koditonta kissaa, tms.. Eli kaikesta tulee kuitti esille. (Tuo €45.60 meni omista rahoistani, kun lupasin ihan heti alkuun maksaa ainakin sen osan.)

Ja nyt nukkumaan, neljäksi tunniksi...... Onneksi perjantaina on vapaata..