Olen vasta aloittelemassa eilisten kuvien kasittelya (mutta onneksi sattui sadepaiva, niin ei ole muutakaan tekemista). Tassa kuitenkin pari
Cronelea Wind Farm -videota, jotka kuvasin eilen kevyessa tihkusateessa. Laatu on mita on, kun kamerani videotoiminto ei ole kovin kummoinen, mutta kai noista saa jotain ideaa..
En tieda mika noiden "tuulimyllyjen" virallinen nimi on suomeksi - englanniksi siis wind turbines, mutta mekin puhutaan Danielin kanssa niista vaan ihan tuulimyllyina =)
Videoita on yhteensa nelja, mutta laitoin tahan nyt vain kaksi. Tuo eka on vain 24 sekuntia pitka, ja siita voi verrata tuulimyllyn kokoa viereisen metsan korkeuteen (siina videon alussa). Toisessa videossa nakyy hieman ymparoivaa maisemaa, ja lopuksi katse suuntautuu ylospain.. Siina juurella oli tosi hypnoottista seisoa, katsellen ylospain =)
Huomasimme nuo tuulimyllyt ihan sattumalta, kun olimme ajamassa Shillelagh'an. Paatimme menna katsomaan niita lahempaa, mutta ehdimme jo Tinahelyyn asti, kun huomasimme unohtaneemme asian! Ajoimme sitten takaisin, ja ostimme jopa tarkemman kartan, koska ei ollut aavistustakaan mihin pain lahtea, tuulimyllyja etsimaan.. (Nakohavainto oli vain pikainen vilaus ainakin yhden kukkulan takaa, joten oli vaikea arpoa mika pienista maalaisteista sattuisi viemaan lahemmas..)
Kartta oli tuore (vm.2008), mutta siina ei ollut aiheesta mitaan merkintaa. Paattelin kuitenkin oikean kukkulan, ja viela oikean tienkin, vaikka sain inttaa, saadakseni Danielin kys. tielle, kun se oli tosiaan vain pieni hiekkatie, jonka keskella kasvoi nurmikkoa.. Mutta ma en yleensa erehdy kartalla, enka erehtynyt tallakaan kertaa.
Jos joku haluaa nahda ne pari muutakin videota, niin naista linkeista paasee sinne:
ihan ekassa videossa olimme viela kauempana em. hiekkatiella, joten se ei ole mitenkaan tasokas.. lisaksi videon taustalla kuuluu jotain urheiluaiheisia uutisia radiosta, heh.. kronologisessa jarjestyksessa kolmannella videolla puolestaan voi verrata tuulimyllyn kokoa Danieliin, joka seisoo sen juurella, katsellen ylospain =)