1. Oletko mainosten orja?
En.
2. Vaikuttavatko mainokset ostopäätöksiisi?
Harvemmin, ainakaan suoraan. Ts. saatan ostaa jotain, mitä en ehkä olisi ostanut, ellei mainos olisi tuonut asiaa mieleeni, mutta en välttämättä osta nimenomaan mainostettua tuotetta tai merkkiä. Voin siis vaikka nähdä jäätelömainoksen ja todeta, etten ole aikoihin syönyt jäätelöä, ja olisipa kiva hommata taas pitkästä aikaa jäätelöä.. ja laittaa sitten ostoslistalle jonkun oman suosikkini, mikä voi olla jotain aivan muuta kuin idean antaneessa mainoksessa.
3. Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras mainos?
En millään pysty valitsemaan yhtä tiettyä suosikkia, mutta aina joskus mainitsen foorumilla TV-mainossuosikkejani, ja seuraan myös joitakin mainosblogeja, missä on sekä hauskoja että oivaltavia mainoksia. Mainokset ovat parhaimmillaan viihdettä ja/tai taidetta..
4. Mitä pidät mainoksista blogeissa?
Riippuu mainoksista. Tietyissä blogeissa on liikaa mainoksia, ja niiden seasta on hankalaa löytää itse blogin sisältöä. Sellainen on todella ärsyttävää. Toisaalta, varsinkin blogin värimaailmaan sovitetut Googlen tekstimainokset ovat usein jopa kiinnostavia, ja olen monta kertaa löytänyt uusia mielenkiintoisia saitteja niiden kautta. Kyllä banneritkin voivat olla ihan mukavia, kunhan eivät hypi silmille. En kauheasti tykkää jostain animaatiomainosbannereista, koska ne haittaavat usein lukemista. Tai animaatiokin voi olla OK, jos se ei ole liian kirkuvasti toteutettu ja häiritsevä. Inhoan myös 'floating' mainoksia, jotka saattavat ilmestyä ruudulle kesken lukemisen, ja varsinkin jos niiden sulkemisnappulaa joutuu etsimällä etsimään..
5. Onko blogissasi mainoksia?
Aika monessa blogissani on Googlen tekstimainoksia, joiden värit olen valinnut blogin ulkoasua mukaillen. En pahemmin seuraa niiden mahd. tuottoa, koska en lisännyt niitä rahan takia, vaan kiinnostavien linkkien takia. Tässä vuodatusblogissani on nyt tuo Monsterin banneri, jonka lisäsin sen kuvatilatarjouksen takia. Eikä se muutenkaan ole kovin häiritsevän näköinen.. Sitten on Nukkekotielämää -kirjan mainos, koska kirjassa on oma osuuteni, eli sille on hiukan henkilökohtaisempi syy. Tietty linkitkin ovat tavallaan mainoksia, eli niitä on enemmänkin..
(via)