DSCN2086-normal.jpg

Tiistaina kävin taas Greystonesin LIDLissä, tein viikon ruokaostokset, ja pysyin tiukasti budjetissa - mutta onneksi oli silti varaa ostaa €2.99 hintainen auringonkukka!

DSCN2084-normal.jpg

En ollut syönyt aamiaista ennen kauppareissua, joten heti kotiin päästyäni, ahmin tuoreen croissantin, ja tein sitten ihanan goudasämpylävoikon, jonka nautin puutarhassa. Nyt on ollut jo useamman päivän ajan todella upeat säät, ja olenkin lojunut aika paljon nurmikolla, kun se on niin harvinaista herkkua.

DSCN2092-normal.jpg

Naapuritalon ja Bray Lakers -rakennuksen väliset, korkeat puut varjostavat ikävästi takapuutarhaa useamman tunnin päivässä, joten auringosta nauttiminen on sellaista tuolien ja/tai viltin siirtelyä pitkin puutarhaa, että sattuu just siihen pieneen aurinkoiseen kohtaan, joka tietysti siirtyy sitä mukaa, kun päivä etenee illaksi.. Mutta voisi olla huonomminkin - naapuritalon puutarha ei oikeastaan saa ollenkaan suoraa auringonpaistetta!

DSCN2107b-normal.jpg

Tiistai-iltana pähkittiin taas puhelimitse casting-aikatauluja, ja päädyttiin alustavasti siihen, että uk ei edes yritä ehtiä castingiin, kun hän tod.näk. ei kuitenkaan ehtisi ajoissa paikalle. Sen sijaan, nappaan hänelle lomakkeen, ja hän tulee illemmalla tänne, ja otan sitten tuoreita kuvia, jotka laitan eteenpäin emailitse. Tosin, tämäkin suunnitelma voi vielä muuttua, kun hänellä on duunin lisäksi treenejä, yms.

Kun kuitenkaan ei sitten tarvinutkaan mennä keskiviikkona Wicklow'n castingiin, niin päätin kokata pennelaatikon ti-ke-yönä. Ostin LIDListä 800g paketin naudanjauhelihaa, ja autossa oli todella kuuma.. Ehdin tiistai-iltana myös avata jauhelihapaketin, ja käyttää puolet wrap-täytteisiin, joten halusin varmuuden vuoksi kokata ne loputkin jauhelihat, etteivät vaan 'happanisi' avatussa paketissa. Kyllä on haikeaa kokata (ja syödä) pennelaatikkoa, kun Oimo ei enää ole himoitsemassa uuniastian pohjalta sitä tilkkaa nestemäiseksi jäänyttä munamaitoseosta..

DSCN2112-normal.jpg

Näin kesäaikaan on muuten tosi kätevää käyttää kannellista lasipurkkia juomalasina. Ei tarvitse vahtia, ettei lasiin lentele ötököitä tai linnunkakkaa, tms.! Avaa vaan kannen silloin kun ottaa huikan. Kätevää myös laittaa juomapurkki jääkaappiin, jos ei juo kerralla kaikkea. Jos vinkistä nyt tekisi oikein niksipirkkamaisen, niin purkinhan voisi esim. koristella solmimalla sen ympärille sukkahousut rusetille.

DSCN2125-normal.jpg

Ostivat alakertaan uuden (ja entistäkin isomman) telkkarin - muistaakseni 42-tuumainen - joten minä sain ullakolle sen entisen. En kuitenkaan näe telkkarikanavia, kun olivat lopettaneet analogikanavat joskus viime vuonna (sen jälkeen kun edellinen telkkarini poksahti), eikä mulla ole täällä digiboxia. Talon muissa telkkareissa on digikanavat, mutta ei mulla ole varaa omaan UPC-boxiin. Saorview olisi ilmainen, mutta sitäkin varten on ostettava boxi, joka maksaa n. viikkobudjettini verran, että ei sitten katsota jatkossakaan telkkaria, paitsi joskus laptopin kautta, kun Irlannin peruskanavat näkyvät ilmaiseksi netissä (aertv) samaan aikaan, kun ohjelmat tulevat telkkarista. Yhdistin kuitenkin ison telkkarin laptopiin, joten nyt mulla on kaksi screeniä, joista toinen on aika massiivinen. Katsoin aertv:n kautta jo yhden elokuvankin, isommalta screenilta. (RED) Kävin myöhemmin katsomassa alakerrassa The Big Bang Theory'n (kaksi jaksoa joka ilta).

DSCN2129-normal.jpg

Taas on ullakolla pieni kaaos, kun piti raivata telkkarille tilaa..