080429_raws.jpgOlin eilen ekaa kertaa Dublinin South Circular Roadin moskeijan tienoilla - vahan sellainen alue, etta ellei nyt joku tuttu satu siella asumaan, niin ei sinne ole mitaan varsinaista syyta menna kaymaan, paitsi jos haluaa nahda irlantilaisen moskeijan (heh, Mosc Átha Cliath..). Danielin aiti on kylla Merton Avenuelta kotoisin, ja yksi hanen sisaruksistaan asui koko ikansa perheen kotitalossa, mutta Evelyn-tati kavi aina meilla, eika toisin pain. Anopista oli kuitenkin apua, kun selvitin missa tarkalleen on John Player factory - sinne piti paatya eilen klo 6:30 aamulla.
Kavin siis tekemassa taas extra-keikan, ilmeisesti mustaan komediaan nimelta "Raw". Ei aavistustakaan milloin se tulee telkkariin, mutta kuvaukset kestavat kaikkiaan kymmenen viikkoa ja se tulee kai RTÉ:lle.
Teki aikataulun suhteen vahan tiukkaa, kun eka DART oli Tara Streetilla n. 6:20 aamulla, joten mulle jai kymmenen minuuttia ehtia sinne kuuseen.. Katsoin parhaaksi varata taksin asemalle. Ed suositteli Blue Cabs -taksipuljua, mutta heidan kauttaan ei voinut varata taksia, ellei tiennyt osoitteen numeroa (uskomatonta..). Osasin selvittaa tarkalleen minka katujen risteykseen haluan, mutta ei, ilman numeroa ei onnistunut. Numeroa ei ollut saamissani ohjeissa, google ei loytanyt sellaista, eika sita ehka ole edes olemassa sellaiselle vanhalle teollisuusalueelle, joka on kuitenkin hyvin tunnettu paikka Dublinissa (en nyt puhu mistaan turistinahtavyyksista, vaan paikoista jotka ovat ainakin jokseenkin tuttuja paikallisille - taksifirmassa ovat paikallisia..). Seuraavaksi soitin ABC Taxis -puljuun, jossa sama varaus onnistui heti! Voin samalla kehua myos ABC Taxis -palvelua itse taksin osalta - se oli paikalla minuutilleen silloin kun oli sovittu, tasmalleen oikeassa paikassa, mukava kuski, ja olin lopulta vain kaksi minuuttia myohassa. Olin varautunut olemaan ainakin 10-15 minuuttia myohassa, mika olisi jo vaatinut selityspuhelun ja aiheuttanut kontaktihenkilolle hermoromahduksen..
Talla kertaa meita oli vain 11 extraa, mika oli mulle aiemmista poikkeava kokemus, koska olen tahan mennessa ollut vain sellaisissa jutuissa, missa on ainakin kymmenia extroja. Oli jotenkin rennompi tunnelma - oikeastaan just sellainen mita Extras-sarjassa yleensa kuvataan, joskaan ei (aina) yhta koominen, heh.. Paikalla oli vain yksi extra, jonka tunsin ennalta - oltiin molemmat Tudoreissa ja Rock Rivals finaalissa.
John Player factory oli lopulta vain base, eli teimme paivan molemmat kohtaukset katuymparistossa, niin etta niihin paatyi myos ohikulkijoita. Ensin jonotettiin pankkiautomaatille (juonen mukaan siina tapahtui ilmeisesti varastettuun lompakkoon liittyva juttu - oli myos hilpeaa, etta aika moni ohikulkija liittyi jononjatkoksi.. olimme siis vakuuttavia!) ja sitten kaveltiin vaan kadulla. Location-sapuskat ovat aina parhaat.. =D Aamiaisella en kyennyt hyodyntamaan massiivista valikoimaa, eli popsin vain paahtoleipaa ja vahan munakokkelia, mutta lounaalla soin ihq:a uunilohta, riisia ja hoyrytettyja vihanneksia, ja jalkiruuaksi sitruunajuustokakkua, mmmm...
Meidan (=extrojen) osalta paiva oli purkissa jo aikaisin, etta ehdin neljan DARTilla kotiin. Normaalisti menee ainakin kuuteen, ja usein viela 2+ tuntia ylitoita paalle, mutta eilisen kolmas kohtaus ei tarvinut extroja.
Kavelin siita lahimmalle bussipysakille ja katselin samalla hiukan sita seutua. (Olen ma siella pikaisesti pyorahtanyt joskus vuosia sitten keskella yota taksilla, etta ei jaanyt paljon mieleen) Siina on se moskeija ja Islam-keskus, ja koko seutu on muutenkin aika muslimivoittoista. Vastaantulijoista useimmilla oli sellainen yopaitamainen pitka asu (molemmilla sukupuolilla), miehilla pitka parta ja naisilla huivi. Mulle tuli vahvasti mieleen Lontoo (jossa en ole kaynyt vuosikausiin). Jotenkin vain tuli sellainen olo, etta olisin kuvitellut pikemminkin olevani Lontoossa kuin Dublinissa.
Extra-hommissa on sekin hyva puoli, etta tulee kaytya paikoissa joihin ei muuten menisi - tai ainakin itse olen hirmu laiska menemaan yhtaan minnekaan, ellei ole ns. pakko. En muistanut/viitsinyt ottaa kuvia, kun ei niissa kohtauksissa ollut mitaan sen kummempaa kuin tavallinen katu. Tuo ainoa kuva on toiselta kuvauspaikalta - rapsin sen minibussin ikkunasta, kun olimme jo palaamassa baseen.