H:lla oli tanaan jo laksyja, eli muutama matikan tehtava, lukemista ja kirjoittamista. Aloitimme matikalla. Yhteen- ja vahennyslaskut menivat aika hyvin, mutta vahennyslaskuissa varsinkin tuntui hiukan tokkivan, ja helmitaulua tarvittiin taas.. Ehka se johtuu vaan kesalomasta ja harjoituksen puutteesta. Mehan teimme kesalla matikantehtaviakin, mutta sitten mulle tuli se hautajaismatka, eli matikan osalta H:lla ei ollut muutamaan viikkoon mitaan harjoituksia (nimim. kamalaa sinansa, pistaa lapsiparka tekemaan matikantehtavia kesalla!).
H oli saanut koulusta nelisivuisen tarinan lukulaksyksi (hirnuin hiljaa sisaanpain, kun huomasin, etta se oli Sandi Toksvigin kirjoittama..), ja lisaksi oli moniste, josta tiettyja sanoja piti kayttaa lauseissa - ne lauseet kirjoitettiin vihkoon. Lukeminen sujui aika hyvin, ja H tarvitsi taas apua enimmakseen vain uusien sanojen kohdalla. Kirjoittaminenkin oli nyt hiukan sujuvampaa, eli H osasi jo kirjoittaa joitakin tuttuja sanoja suoraan, kysymatta varmuuden vuoksi ensin oikeaa kirjoitusasua. Tasta tulee ehka tarkein vuosi naiden ylimaaraisten luku- ja kirjoitustehtavien kanssa, koska kolmasluokkalaiselta odotetaan jo niin paljon enemman..
Lopuksi H sai sitten aika itsekseen pelata niita lasten tietsikkapeleja, kun en viitsinyt koko ajan ravata hanen ohitseen hakemaan lisaa vetta, yms. (Hinkuyska vaivaa edelleen..)
Koska mulla oli illemmalla seurakunnan viestintaryhman kokous, H sai taas kavella omin pain kotiin. Huomenna ajattelin kylla palata taas normaaliin rutiiniin ja saattaa hanet kotiin. Tanaan kylla soitin viela varmistuspuhelun, kun isansa ei ollut kotona (eika puhelin paalla) siina vaiheessa kun H lahti meilta. Oli kuitenkin paassyt ihan hienosti kotiin asti, ja isansakin oli jo paikalla.

Lisays 4/9: Meinasin unohtaa, etta H oli saanut tanaan koulusta perjantaiset maalauksensa, joista otin kuvan;
080901_hart1b.jpg
Toivottavasti laitoin taman oikein pain.. En muistanut kysya mita tama esitti, mutta siita tuli mieleeni yksi temppeli, jonka kuvaa katsoimme jokunen kuukausi sitten joltain Sri Lanka -saitilta, ja H tunnisti paikan, eli ehka han oli tehnyt siita maalauksen..?
080901_hart2b.jpg
Tassa han kertoi itse olevan hyppelevia delfiineja =D