DSCN8138.jpg

Sisämaassa on kylmempää kuin rannikolla, ja olen saanut raaputella auton ikkunoita melkein joka aamu. Toisinaan on melkein tuuman paksuinen kerros jäätynyttä lunta, toisinaan sellainen ns. normijääpeite, ja joskus (kuten tänä aamuna) kaikista inhottavin vaihtoehto: todella ohut jääpeite, joka ei meinaa irrota millään - onneksi sain joululahjaksi kys. asiaan valmistettua suihketta, ja nykyisin on jopa kaksi kunnon raaputinta (en taas muista mikä niiden oikea nimi on suomeksi - joku sellainen sana kuitenkin, mistä en tykännyt), ettei tarvitse hermostua sen vanhan AA-kortin kanssa..

DSCN8123.jpg    DSCN8125.jpg

Tuo ylimmän kuvan jääkiekko oli ulkokissojen ruokakupissa, johon laitan omien kissojen ruokinta-aikoina joko jämäkissanruokaa tai halvempaa kissanruokaa (tai sekoitus molempia). Ulkokissoja vaikuttaa olevan kaksi - voivat kuulua jollekin naapurille, mutta ruoka katoaa aina viimeistä murua myöten, ja yleensä nimenomaan niiden kissojen murkinaksi, joskin linnutkin ehtivät joskus nappaamaan jotain.. Linnuille tosin on omat ruokansa.

DSCN8129.jpg

Kylmimpinä päivinä (ja öinä) olen jättänyt vesihanan päälle, etteivät putket ehtisi taas jäätyä. Onneksi niin ei ole toistaiseksi käynyt, sen ekan kerran jälkeen..

Sen sijaan, huomasin tuossa viime sunnuntaina, Bray'sta palattuani, että kerosiini oli loppunut. 250 litraa riitti siis tasan kuukaudeksi.. Vitutti, kun piti saman tien tuhlata uutta puhelinta varten säästetyt rahat kerosiiniin, mutta pakkohan se oli, kun ei mulla ole varaa käyttää noita sähköpattereita, eikä talo edes lämpene niiden avulla tasaisesti. Onni onnettomuudessa kuitenkin, että kerosiinin hinta oli nyt halvempi. Viimeksi maksoin 250 litrasta suunnilleen saman verran kuin nyt 350 litrasta!

Piti pari päivää palella niukemmalla (sähkö)lämmityksellä, kun eka toimituspäivä tälle alueelle oli vasta tiistaina. Ehtivät sitten tulla jo iltapäivällä, kun olin itse vielä duunissa, mutta vuokraemäntä oli kotona ja availi portteja. Ajastettu keskuslämmitys on kyllä ihana..

DSCN8130.jpg    DSCN8131.jpg

DSCN8141.jpg    DSCN8133.jpg

DSCN8137.jpg    DSCN8139.jpg

DSCN8142.jpg    DSCN8143.jpg

DSCN8145.jpg    DSCN8146.jpg