A lamp in Castleknock College (The Savage Eye morning)

A lamp in Castleknock College (The Savage Eye morning)Minun piti olla torstaiaamuna klo 8 Castleknock College'ssa, mutta kun keskiviikkoiltana tarkistin DART-aikatauluja netista, selvisi etta torstain eka DART lahtisi Bray'sta vasta klo 7:10 :o Kuulemma tulvatuhojen korjaustoita. Fantsua.. D lupasi kuitenkin kuskata aamulla, niin ei tarvinut ottaa kallista taksia.

Torstaina oli sitten sateinen aamu, ja paadyin lopulta perille melkein tuntia liian aikaisin, mutta kuvausryhma oli jo paikalla, joten paasin suoraan sisalle odottelemaan. Vetaisin kahvin (tai teen?) ja raapustin release form'in, ja sitten olikin jo aika valmistautua sketsiin. Mulla oli repullinen vaatteita mukana, kun en omista mitaan suoranaisesti 'business smart' tyylin mukaisia vaatteita, mutta loytyi sielta sitten sopivat releet kuitenkin. (Camelotista tuttu puvustaja T oli haltioissaan, kun mulla oli jopa omat sukkahousut mukana, lol..) Olen sketsissa tylsistynyt valtion virkamies, mika oli sinansa hilpeaa, kun olin oikeastikin vuosia sitten tylsistynyt valtion virkamies.. =D

Toimistohuone oli mallia vanhentunut, askeettinen, ja kaikki vahan hajalla.. Sketsissa on
kaksi sarjan vakionayttelijaa ja mina. Jaan toimiston heista toisen kanssa, ja alussa han lukee lehtea ja mina nojailen tylsistyneena kasiini, kaannellen satunnaisesti poydallani lojuvaa yksinaista paperia, jonka toisella puolella ei edes lue mitaan.. Sitten se toinen nayttelija tuo ensin mainitulle joitakin ministerion papereita, ja heppu sanoo tarttuvansa saman tien asiaan. Han ottaa lattialta lehtipuhaltimen ja alkaa puhaltaa papereita pitkin toimistoa. Silla valin mina jatkan tylsistyneena istumista, reagoimatta mitenkaan siihen sekasotkuun, ihan kuin se olisi jokapaivainen asia. Me tehtiin muutamia eri versioita, joten en tieda mitka paatyvat siihen lopulliseen versioon. Esim. lopussa paperit tuonut heppu odottaa lehtipuhaltimen sammumista ja kaiken hiljenemista, ja ehdottaa sitten sille toiselle hepulle lounaalle lahtoa, johon han vastaa ettei ehdi kun on niin paljon paperihommia.. Mutta sitten ohjaaja ehdotti versiota, missa toinen vastaakin myontavasti, ja he lahtevat saman tien lounaalle. Luulen, etta viimeksi mainittua kaytetaan, koska se oli ainoa, mista heidat kuvattiin lahempaa. Makin sain jo toistamiseen oman ottoni, kun mun osuus kuvattiin erikseen eri kulmasta =D (Oli muuten hilpeaa, kun sattumalta siina lahistolla kayttivat lehtipuhallinta, minka aani sitten kuului sinne ylakerran "toimistoonkin".. Yksi kuvausryhman heppu kavi pyytamassa, josko voisivat pitaa taukoa lehtipuhaltimen kaytosta, etta me voitais kayttaa lehtipuhallinta kuvauksissa - lol - mutta heidan pomonsa ei suostunut moiseen.. Paadyttiin sitten siihen, etta jos se aani kuuluu taustalla, niin se on viraston toinen osasto, missa tyoskennellaan samaan malliin paperitoiden parissa..)

Sketsin piti muuten scriptin mukaan olla aika erilainen, mutta olen huomannut etta kys. sarjan sketseja saatetaan uudelleenkirjoittaa rankemmanpuoleisestikin jopa kuvaustilanteessa. Tulos voi sitten olla jotain ihan muuta kuin mita scriptissa luki! (Nayttelijoista ainakin kaksi kirjoittaa kys. sarjaa.) Vaikka olin itse mukana vain paivan ekassa sketsissa, sain koko paivan scriptin, ja ainakin ne pari garda-koulusketsia vaikuttavat niin hauskoilta, etta toivon niiden paatyvan jaksoihin suht. sellaisinaan..

Around Castleknock College Around Castleknock College

Vaihdettuani takaisin farkkuihin yms., kavelin kaikessa rauhassa lahimmalle bussipysakille (n. parin kilsan paassa, Castleknock Village'ssa - linnuntieta lahempana, mutta..) ja rapsin syyskuvia kauniista alueesta. Ylla Dorley House, missa kuvaukset tehtiin. Myohemmin, yksi kuvausryhman jasen sattui ajamaan ohitseni, ja pysahtyi tarjoamaan kyytia, mutta sanoin rapsivani lisaa syyskuvia ja kiitin toki kyytitarjouksesta =)

Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Tassa se lehmavideo viela uudelleen, talla kertaa Vimeolta;



Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College

Around Castleknock College Around Castleknock College

Around Castleknock College

Castleknock Village Castleknock Village

Castleknock Village

Castleknock Village Castleknock Village

Castleknock Village

Kavi tuuri, kun sade alkoi vasta ehdittyani bussipysakille, jonka lahella oli katos..

Bus stop in Dublin

Kun en siina vaiheessa ollut varma DARTin kulkemisesta etelasuuntaan, olin paattanyt hypata 145-bussiin, joka siis tulee Dublinin keskustasta Bray'hin. Sinansa katevaa, kun 37:n (eli Castleknock'ista ottamani bussin) pysakki Kildare Streetilla oli ihan sama pysakki milla myos 145 pysahtyy =D Pakko samalla kehua, etta
Dublin Bus -saitti on todella mainio! Varsinkin yhdistettyna Google street view ja/tai Bing bird's eye view -palveluihin. Itse esim. en tuntenut 37 reittia (paitsi silta osuudelta mita tarvittiin u.k.:n kanssa Shadow Dancer'in kuvauspaivana), joten olisin varmaan hypannyt bussista jossain O'Connell Bridgen tuntumassa ja kavellyt sitten lahimmalle muistamalleni 145-pysakille.. Mutta kun tarkistin etukateen kys. bussien reitit netista, selvisi etta niilla on tuo yksi yhteinen pysakki.

Itse asiassa, olin kylla pohtinut jos menisin sushi-lounaalle
Kokoro Sushi Bentoon (aiempi kirjoitus siitakin aiheesta), mutta olin laiska ja palasin vaan suoraan kotiin.. Se oli lopulta hyva paatos, koska samalla sekunnilla kun ehdin kotiovesta sisaan, taivas aukeni ja Esteri ripuloi urakalla. Jos olisin palannut myohemmin kotiin, olisin saanut kylman suihkun. (Silti, himottaa paasta uudelleen kys. paikkaan sushille..)