DSCN4054-normal.jpg

Saatiin pussillinen omenoita, ja ihan ekana tein hillomaista mömmöä, kaapista löytyneillä aineksilla, ja laitoin sekaan hiukan kaurahiutaleita;

DSCN4047-normal.jpg

Sitä olisi popsinut ihan tuollaisenaankin, mutta se oli tosi hyvää maustamattoman jogurtin kanssa.

DSCN4049-normal.jpg

Yllä kupillinen syksyistä herkkua - paloittelin viipaleen brack'ia (täällä tyypillinen syysherkku.. makea leipä, jossa paljon rusinoita, kanelia, yms..), sotkin sekaan runsaasti omenamömmöä, ja lopuksi laitoin sotkun päälle maustamatonta jogurttia. Se olisi ollut vielä parempaa, jos olisin paahtanut brack'in, mutta en halua olla keittiössä samanaikaisesti sen leijuvan vanhuksen kanssa..

DSCN4053-normal.jpg

Käytyäni kaupassa, tein myös ranskalaista omenatorttua. Googletin kauan ja hartaasti ihanteellista reseptiä - halusin sellaisen, mihin ei tarvitsisi kamalasti eri aineksia, ja mikä olisi suht. simppeli toteuttaa. Ihanneresepti löytyi muistaakseni Pinterestin kautta.

Tulos ei ollut niin kaunis kuin reseptisivulla, mutta maku oli tosi fantastinen! Se on kyllä sellainen sokeripommi, että itse en pystynyt syömään kerralla kovin isoa palaa, mutta Nosferatu vetäisi n. puoli pellillistä.. Siihen meni vain kolme omenaa, ja mietin josko tekisin toisen samanlaisen - vaatisi tosin uutta kauppareissua, kun suolaton voi meni kokonaan tuohon. Puolet taikinaan ja puolet omenoiden päälle levitettävään mömmöön..