H kavi tanaan taas tekemassa laksyt. Tosin niita ei ollut kovin paljoa. Matikan laksyna oli muotoja - oli annettu muutama esimerkkimuoto, ja niille oli maaratty varit. Alla oli sitten kuva, joka oli suurimmaksi osin tehty kys. muotojen avulla, ja annetut muodot piti varittaa maaratyilla vareilla. H tykkaa varittamisesta, eli tehtava oli hanelle mieluinen. Toinen laksy liittyi viela sunnuntain ensikommuunioon. Piti piirtaa kuva Jeesuksesta jakamassa viimeinen ehtoollinen ystavien kesken. H ei ymmartanyt tehtavan sanoja, joten googletin hanelle malliksi Leonardo da Vincia! Harmi, etta unohdin ottaa kuvan H:n piirroksesta =)
Hanella ei tanaan ollut mukana lukumateriaalia, joten luimme muutaman sivun yhdesta englanninkielisesta lastenkirjastani, Mog the forgetful cat. Sovimme, etta jatkamme lukemista huomenna, koska kirja on pienesta koostaan huolimatta aika paljon pidempi luettava kuin mihin H on toistaiseksi tottunut.
080522hcolour1.jpg
Mulla oli jonkin verran hommia kesken koneella, eli emme voineet tanaan pelata tietsikkapeleja, mutta sen sijaan piirsimme muutaman kuvan. H pyysi minua piirtamaan tiikerin (talla kertaa oli ihan pakko googlettaa mallia!), jonka han sitten varitti (paitsi pyysi minua varittamaan juovat), ja seuraavaksi piti piirtaa hanelle varitettavaksi prinsessa. Hanella oli lisaksi mukanaan jonkun toisen piirtama Bratz-nuken kuva, jonka han varitti myos.
080522hcolour2.jpg
Olinkin pahkinyt, mita ostaisin hanelle ensikommuuniolahjaksi. Tietty ensin tuli mieleen ristikoru, mutta se olisi ollut vahan riskihankinta, jos hanen vanhempansa sattuvat ostamaan sellaisen. Kun kavi ilmi, etta hanella ei ole yhtaan Bratz-nukkea, vaikka han ilmiselvasti pitaa niista paljon (kuten kai edelleen aika monet 9v tytot..), ajattelin menna lelukauppaan zoomailemaan... Kirjoitankin paivan ostoksista erikseen, kuvien kera.. (Aivan - Bratz-nukke ei liity mitenkaan ensikommuunioon, mutta asiasta enemman sitten kuvan kera..)
080522hcolour3.jpg
Mulla on muuten nyt yon yli lainassa H:n perheen uusi digivideokamera, kun lupasin S:lle (=H:n aiti) tutkia miten se toimii. En tieda viela haluavatko he mahd. minun videoivan sunnuntaina ensikommuunion, vai haluavatko vain ohjausta kameran kaytossa. S:lla kun ei itsellaan ole toiden takia aikaa pahkia manuaalin parissa, eika hanen miehensa puolestaan osaa tarpeeksi englantia. Toivottavasti kameran kaytto osoittautuu helposti selitettavaksi.
Ai joo - R soitti sattumalta H:lle Sri Lankasta, just kun H oli meilla, eli minakin sain sitten jutella R:n kanssa! =D Han soitti mulle, kun olin toipumassa munuaistulehduksesta ja lojuin takapuutarhan nurmikolla, mutta itse olen lahetellyt sinne pain vain tekstareita, kun tassa on viime aikoina ollut sen verran Suomen-puheluita, etta puhelinlasku on jo tarpeeksi korkea ilman soittelua Sri Lankaan..