DSCN3336b-normal.jpg

Olin eilen Maarian seurana Hollywoodissa, missä oli vuosittainen, vintage-teemainen, The Hollywood Fair -tapahtuma. Maaria oli pyydetty sinne esittelemään upeita tilkkutäkkejään (ks. Pikkusilli Facebookissa).

DSCN3334b-normal.jpg

Lähdin ajamaan kohti Hollywoodia klo 7:35 aamulla, ja olin tasan tuntia myöhemmin perillä - 15-30 minuuttia nopeammin kuin D oli arvioinut. Matkan varrella oli hiukan sateista, Wicklow Gap oli paikoin utuinenkin, ja pariin otteeseen piti pysähtyä lampaiden takia =)

Huvitti, kun ajoin Roundwoodin tiellä 100km/h (80km/h rajoitus), ja jonkun piti silti päästä ohi - ajoi sellaista vauhtia, että katosi saman tien näkyvistä.. (Irlannin liikenne..)

Tiesin että Hollywoodin kylätie olisi suljettu tapahtuman takia iltaan asti, joten osasin odottaa opastusta parkkikselle, ja €2 parkkimaksua. Wicklow Gap'in suunnalta saapuessani, ennen kylää olikin kyltti suljetusta tiestä, ja pieni kyltti oikealla puolella olevalle parkkikselle, jossa havaitsinkin jo pari autoa.. Käännyin sinne, mutta en sitten tiedä mistä sinne itse parkkikselle olisi päässyt, kun pian olin jo kylän laidalla, eikä todellakaan ollut mitään pääsyä sen lyhyen tien varrella! :o No, niin aikaisin aamulla, koko kylää ei oltu vielä suljettu liikenteeltä, joten sain pysäköityä tien laitaan ilmaiseksi - sellaiselle alueelle, missä ei kuitenkaan ollut mitään tapahtumia, ja oli kuitenkin todella lähellä kaikkea =D Jee!

Just pysäköityäni, sain Maarialta tekstarin, että hän oli jo paikan päällä. Yritin vastata, mutta ei ollut kenttää (?), ja sitten puhelimeni akku kuoli toviksi (muistutus itselleni: osta uusi akku). Ei sitten auttanut kuin lähteä etsimään - onneksi Hollywood ei ole kovin iso kylä.. Ja heti toiselta teltalta Maaria löytyikin.

DSCN3364-normal.jpg

Tapahtuman vintage-teeman ideana on "ennen 1950-lukua", mikä voisi periaatteessa olla mitä tahansa aina esihistoriaan asti, mutta enimmäkseen se vaikuttaa olevan 1900-1959. On ilahduttavaa miten monet todella pukeutuvat teeman henkisesti - tai ainakin yrittävät! Oli hirmu hauskaa seurata esim. pikkupoikien tai teinipoikien ryhmiä, joilla oli mustat tai harmaat housut (tai polvihousut), valkoinen paita, henkselit, ja tweed-lippis =D Ihan kuin olisi matkustanut ajassa taaksepäin. Pikkutyttöjen asuissa oli sitten enemmän vaihtelua, kuten tyttöjen / naisten asuissa yleensä..

Itselläni ei valitettavasti oikein ollut mitään sopivaa vaatetta (ja koko reissu tuli muutenkin aika viime hetken päätöksenä), eli laitoin sen vastikään ostamani pitkän mekon, sen alle ohuen mustan paidan, ja pidin IKEA-vilttiä harteilla - se olikin hyvä valinta, koska teltassa oli koko päivän ajan todella kylmää!

DSCN3368-normal.jpg

Vaikka ohjeistuksen mukaan, aamuvalmistelujen piti olla hoidettu aikaisin ja reippaasti, niin tyypilliseen irlantilaiseen tapaan, kaikki oli muutaman tunnin myöhässä, eikä kenelläkään ollut mitään kiirettä.. =)

Muutaman tunnin ajan olimme tosi skeptisiä, josko paikalle tulisi ikinä muita ihmisiä kuin esittelijät - sääkin vaihteli jatkuvasti.. Aurinko saattoi kurkistaa hetkeksi pilven raosta, ja sitten satoikin taas horisontaalisesti, jne..

Mutta kun ihmiset olivat saaneet hoidettua messun ja sunnuntaiaterian pois alta, Hollywood oli yhtäkkiä täynnä porukkaa! Sääkin onneksi koheni iltapäiväksi, ja kävimme välillä kiertelemässä aluetta, nauttien auringon lämmöstä - teltassa kun sai edelleen palella..

DSCN3369b-normal.jpg

DSCN3421-normal.jpg

DSCN3422-normal.jpg

Hiukan tunnelmia Youtube-videolla (jota ei valitettavasti edelleenkään saa laitettua suoraan tänne Vuodatukseen)..

DSCN3423b-normal.jpg

DSCN3424b-normal.jpg

Museoautot ovat melkein pakollinen osa mitä tahansa irlantilaista maalaistapahtumaa.. =)

DSCN3429-normal.jpg

Hollywoodin keskusta, ihan taatusti vuoden kiireisimpänä päivänä..

DSCN3435-normal.jpg

Maarian tilkkutäkit saivat todella paljon huomiota, ja ihmisiä kiinnosti seurata työskentelyä. Menen varmaan seuraksi myös ensi vuonna, joten oli kiva saada nyt idea tapahtumasta, niin siihen osaa seuraavalla kerralla varustautua paremmin. (Tällä kertaa asia tuli niin viime tipassa, ettei Maarialla ollut mitään myytävää, ja kortitkin olivat loppuneet, että kiinnostuneille piti kirjoittaa yhteystiedot käsin. Monet kuitenkin kysyivät! Toivottavasti hän saa tilaustöitä.)

DSCN3441-normal.jpg

Ihania vanhoja univormuja =)

DSCN3446-normal.jpg

Vessarivistö, tuolla taustalla.. Kokemus sinänsä..

DSCN3442-normal.jpg

Viereisessä pöydässä oli pitkin päivää huovutus-demoja, joita oli kiva seurata. Kuvassa näkyvällä huovuttajatädillä oli todella hauska suihkuvempain - ks. seuraava kuva..

DSCN3450-normal.jpg

Haluan tuollaisen, ihan huvin vuoksi! =D Voisin ruiskia vettä takaisin kuppiin tuntikausia, hihitellen itsekseni..

DSCN3443-normal.jpg

Tähän loppuun vielä Maarian tilkkutäkkejä =) (Ks. myös se ylempänä linkkaamani video, jossa niitä näkyy lähempää..)

Kuuden aikaan alettiin pakata tavaroita kasaan, ja saatiin kannettua kaikki kerralla Maarian autolle, joka oli hautausmaan viereisellä parkkiksella, kun Maaria tuli paikalle eri suunnasta kuin minä.

Lähdin ajamaan kotia kohti klo 18:40, ja pysäköin kodin edustalle tarkalleen klo 19:40 =D Kotimatka oli aurinkoinen, ja lampaista selvisi väistelemällä, mutta Wicklow Gap'in vuoristotiellä, joku vitun SUV-mulkku ajoi keskellä tietä, enkä voinut väistää enempää ajamatta ulos tieltä, joten se saatanan idiootti kolautti peilini vinoon, grrrr.. Onneksi ei kuitenkaan hajonnut, ja sain sen suurin piirtein oikaistua ajaessani, mutta piti kuitenkin pysähtyä Laragh'n bensikselle hienosäätämään hiukan..

Kotona olin sen verran väsynyt, että piti mennä muutaman tunnin nokosille aika pian.. Mutta todella onnistunut reissu!