Oltiin sovittu, ettei H tule eilen meille, kun heilla ei ollut kouluakaan. Olin tietty suunnitellut postittavani sen paketin Suomeen, mutta se jai talle paivalle. Oimon tassu oli myos kipeana, etta piti soittaa lahielainlekurille aika (useimmiten kauempana olevalta klinikalta yksi tuttu elainlekuri kay kotona, mutta en viitsinyt talla kertaa vaivata). Saatiin aika viideksi, joten tanaan en ehtinyt tehda H:n kanssa muuta kuin laksyt.
Matikasta oli vaihteeksi ihan helppoja yhteen- ja vahennyslaskuja. Tuntuvat etenevan hypellen kirjassa sinne tanne, toisin kuin me joskus vuosia ja vuosia sitten.. H ei ilmeisesti jaksanut keskittya, kun ihan helpot peruslaskut tokkivat tanaan, ja otin pariin otteeseen jopa helmitaulun avuksi.
Iirin laksyna oli kirjainlaatikko, mista piti loytaa annettuja sanoja, eli tanaan ei tarvittu Danielin apua - itse kun osaan vain joitakin fraaseja iiriksi, eli en voi auttaa missaan kirjoitustehtavissa tms.
Luetun ymmartamisessa oli sivu kysymyksia viimeksi luetusta muinais-egyptilaisesta (kuvitellusta) meikkimainoksesta, ja talla kertaa H osasi etsia vastaukset tekstista melkein kokonaan ilman apua.
Lopuksi teimme viela lauseenmuodostustehtavat, ja sitten H lahti kotiin, ja mina pakkasin Oimon laatikkoon - lahdettiin Danielin kanssa samaa matkaa, han kavi postittamassa vanhempieni joululahjat ja mina menin Oimon kanssa elainlaakarille, minne Daniel sitten tuli postista. Oimon vasemman etutassun antura on tulehtunut, ja tulehdus oli nostanut hiukan lampoa. Sai pari laakepiikkia, ja saa viela torstaina toisen satsin. Kaytiin viela askartelukaupassa ja tultiin sitten kotiin.