130209_pennedish-normal.jpg

Yleensa sivuutan kaupoissa liha-/kala-/kanahyllyt, kun mulla ei ole omaa keittiota, enka halua tehda keittiossa yhtaan mitaan, jos joku 91v. Nosferatu kyttaa olan ali naama norsungenitaaleilla..

Eilen kuitenkin paadyin tutkimaan lahi-Dunnesin "kolme pakkausta €9:lla" -valikoimaa, ja ostin paketin jauhelihaa, toisen pippuripihveja, ja kolmannen lohikimpaleita. Ihan mukava maara hyvaa ruokaa, tuohon hintaan! Jauhelihaa taisi olla jotain puoli kiloa, pippuripihveja nelja, ja lohipaloja kaksi.

DSCN0787-normal.jpg

Kotiin palatessani, Nosferatu katsoi onneksi jotain paivittaista TV-visaansa, joten paistoin pikaisesti pari pippuripihvia (ylla), jotka soin sitten Oimon kanssa. Oimo soi vain lihaa, mutta itse vedin lisaksi paistettuja sienia, sekasalaattia, ja valkoista leipaa, minka paalle olin viela ripotellut pannulta ne pippuriset oljynjamat. Nam.

Yokokkaus alkoi kuitenkin vasta Nosferatun mentya nukkumaan. D on aina perjantai-illat muualla, joten voin kokkailla rauhassa, ilman etta kukaan tulee sotkemaan ja nillittamaan keittioon.

130209_pennedishbasic-normal.jpg

Talla kertaa tein - jaakaappimagneettireseptin pohjalta taas - mukailtua pennelaatikkoa, johon kaytin sen koko paketillisen jauhelihaa. Teen ison uunivadillisen kerralla, niin riittaa moneksi paivaksi. Siihen menee kaksinkertaisena tuo munamaitomaara, mika onkin ainoa varsinaisesti mittaamani osa koko reseptia. Loput viskaan nappituntumalla, tai sen mukaan mita nyt sattuu loytymaan.

Odotan jo innolla, etta tulee nalka. Em. muona kun on mielestani parhainta vasta seuraavana paivana, kun se on ollut jo jaakaapissa. (Paitsi se ihanan rapea paallinen on kylla ehdottomasti parasta heti valmistuttuaan.. Ehka pitaisi joskus kokeilla makaronilaatikkopiirakkaa - eli sama resepti, mutta matala vuoka.. Enemman rapeaa pintaa!)