DSCN8790.jpg

Jokunen aika sitten, näin Youtubella videoreseptin, joka on sittemmin kummitellut mielessä.. Tässä linkki kys. reseptiin (englanninkielinen video). Suomennan reseptin alle;

Banaaniletut

Ainekset: yksi banaani, kaksi kananmunaa (ja öljyä paistamiseen)

Ohje: Paloittele ja muussaa banaani, ja sekoita siihen kaksi kananmunaa. Paista alhaisella lämmöllä pienessä määrässä öljyä. Videolla käytettiin kookosöljyä, ja kun minulla sattui olemaan sitä, käytin itsekin kookosöljyä. Se sopikin hyvin alhaisessa lämmössä paistamiseen.

DSCN8788.jpg

Tykkäsin videolla paistetuista pienistä letuista, ja päätin tehdä itsekin sellaisia. Niiden käsittely pannulla oli tosi helppoa, paistuivat nopeasti, ja olivat miellyttävän kokoisia syödäkin. Yllä olevassa kuvassa paistuvat ensimmäiset letut - käänsin ne heti tuon kuvan ottamisen jälkeen, ja ne olivatkin jo paistuneet juuri sopivasti;

DSCN8789.jpg

Käänsin vasta tuossa vaiheessa levyn kutoselta neloselle (huom: olisi kannattanut heti kääntää kolmoselle, koska toisesta satsista tuli hiukan liian tummia), eli pannu oli vielä aika kuuma, ja lettujen toinen puoli paistui huippunopeasti. Mainitsen vaan, että kannattaa mielummin käännellä niitä lettuja useampaan kertaan, kuin antaa palaa =D

Tuolla ihan ekassa kuvassa ovat nuo ekat neljä lettua, odottelemassa lautasella kavereita..

DSCN8791.jpg

Yllä koko satsi. Sain siis yhdestä banaanista ja kahdesta munasta 11 pikkulettua!

Suosittelen myös lisäämään paistosatsien välillä öljyä. Pannulle jäi ekan satsin jälkeen sen verran, että kuvittelin sen riittävän toiseenkin satsiin, ja kyllä niistä tulikin ihan kelpoja, mutta kolmannesta ja viimeisestä satsista tuli parempia, kun lisäsin ensin kookosöljyä pannulle.

Söin koko lettupinon ihan sellaisenaan =D

Noiden tekeminen oli tosiaan niin nopeaa ja helppoa, että saatanpa illemmalla uusia projektin, kun mulla on liikaa banaaneja. Sitten voisi popsia letut vaikka hillon tai marmeladin kanssa.

Tuo annos on sopiva yhdelle ihmiselle, mutta jos lettuja käyttää vaikka jälkiruokaan, annos riittää 2-4 ihmiselle, riippuen siitä mitä muuta niihin lisää, tai miten tuhdin jälkiruuan haluaa..

Tässä sairasloman aikana on ehtinyt katsella kaikenlaisia kokkausohjelmia (omana suosikkina Masterchef Australia), joten voin kuvitella vaikka millaisia jälkiruokaviritelmiä banaanilettujen ympärille.. Olen kuitenkin niin keittiölaiska, että omat ideani jäävät varmaan ajatustasolle =)

Siellä videon kommenteissa joku kysyi vaihtoehtoisesta hedelmästä, ja koostumuksen takia ehdotettiin mangoa. Pitää ehkä kokeilla sitäkin versiota joskus. Kuulostaa herkulliselta..

DSCN8786.jpg