080527fin4h01s.jpg
Aitini lahetti viime viikon alussa paketin, jonka oli tarkoitus ehtia tanne perjantaiksi, koska paketissa oli myos hanelta pieni ensikommuuniolahja H:lle (ylla). Valitettavasti paketti oli kuitenkin myohassa, ja tuli vasta tanaan perille - siina oli tullin teippi, jossa sanottiin etta paketti oli avattu tullitarkastusta varten. No, tuli kuitenkin ehjana perille.
Tuo Aarikan 4 seasons muki on todella kiva! Sen kuvassa siis Suomen vuodenajat vaihtuvat saumattomasti kevaasta talveen, ja keskella on iso hirvi. Kuvan tyyli on mukavan selkea, ja talven tontut ovat selvasti Aarikan tonttuja. Kiva juttu, etta H sai jotain tuollaista, koska han usein kyselee multa jotain Suomeen liittyvaa. Pidin myos korusetista seka kukkarosta, joka taisi olla Marimekon. Aitini lahetti myos Aarikan kukkaron, joka on valkoinen ja siina on Aarikan puisen passin kuva, mutta mielestani tama pinkki versio oli sopivampi H:lle, koska han rakastaa pinkkia.
H tulikin taas normaaliin aikaan - pinkissa takissaan ja huppu paassa, kun Irlannin kesa muuttui tanaan taas melkein talvisen kylmaksi ja sateiseksi.. Han sai heti alkuun suomalaiset lahjansa, joista han nakyi pitavan kovasti. Tanaan oli vaihteeksi oikeita laksyjakin. Aloitimme matikan tehtavilla. Kokonainen sivu yhteen- ja vahennyslaskuja, jotka oli esitetty erilaisin fraasein (siis sanallisesti). Onneksi samantyyppisia tehtavia oli aina muutama kerrallaan, niin riitti, etta neuvoin H:lle miten se ensimmainen kirjoitetaan numeromuodossa (sekin oli osa tehtavaa, siis sen varsinaisen laskutehtavan tunnistaminen fraasista, mika olisi ollut H:lle ihan liian vaikeaa hanen tamanhetkisella kielitaidollaan). Helmitaulusta oli tanaan todella suuri apu! H oppi selvasti sen avulla hahmottamaan numeroita paremmin, ja laskutehtavat menivat nopeasti, kun ei tarvinut askarrella sormien avulla isoja lukuja.
Englanninlaksyna oli opetella vokaalit, seka a ja an. Yhdessa tehtavassa oli lista sanoja, joista piti ymparoida kaikki vokaalit. H teki sen nopeasti, ja sitten pyysin hanta lukemaan sanat aaneen. Lukeminen sujui todella hyvin! Mukana oli muutama sellainen sana, joita en odottanut hanen ehka tuntevan, mutta han luki nekin hienosti. Tosin olen huomannut, etta han lukee yleensakin irrallisia sanoja sujuvammin kuin lauseita, mika on aika ymmarrettavaa. Viimeisessa tehtavassa oli lista sanoja (joiden vierella oli lisaksi kuva siita mita sana tarkoitti), joiden eteen piti kirjoittaa joko a tai an, riippuen tietty siita alkoiko sana vokaalilla vai konsonantilla. H meinasi vahan kiirehtia sen tehtavan lapi, eika oikein keskittynyt sen tarkoitukseen, joten kysyin lopulta joka sanan kohdalla erikseen, alkaako sana vokaalilla. Sitten annoin hanen miettia, kumpi vastaus laitetaan.. Se meni sitten ihan oikein, ja selvitin viela miksi vokaalilla alkavien sanojen eteen tulee an - sanoin siis esimerkkina mm. 'a orange' ja 'an orange', ja H ainakin vaikutti ymmartavan, etta jalkimmainen kuulostaa paljon paremmalta (tosin amerikkalaiset eivat vielakaan ymmarra..).
080527hteacup.jpg
H piirsi viela teekupin (pienen ja ison version, ks. yllaoleva kuva, joka on talla kertaa webkameralla otettu, kun olin laiska..), ja kirjoitti sen alle A cup of tea. Han oli tanaan jattanyt omat varikynansa kotiin, mutta onneksi mulla oli RTE Guiden mukana tulleet variliidut, joilla han sitten varitti kuppinsa. Onhan mulla toki muitakin varikynia, mutta H:lla on viela sen verran rajut otteet varikynista, etta niista ei enaa olisi aikuisten kayttoon.. Taytyy varmaan kayda ostamassa eurokaupasta parit varit hanen kayttoonsa. Siella on tosi hyva valikoima kaikenlaisia varikynasetteja, joilla on kaikilla hintaa se €2.
Puimme lopuksi viela n. miljoona virtuaalinukkea (ks. linkki aiemmista taman kategorian entryista), ja sitten lahdimme taas kaupan kautta H:lle - H kun ilmoitti haluavansa kayda Dunnesissa. Alan ymmartaa, miksi hanen aitinsa on huolissaan H:n herkuttelusta.. Tanaan H:lla oli mukanaan kiinalaiskaupasta ostettu iso pussi korealaisia sipuliraksuja ('maustettuja sipulirenkaita', eli sellaisia rinkulanmuotoisia, suolaisia ja sipulinmakuisia..), jonka han popsi tyhjaksi, ja osti viela Dunnesista kaksi erilaista Kinder-patukkaa ja jonkun pienen pehmokoiranpentupaketin, jossa oli mukana kolme luunmuotoista karkkia. Ja eilen oli ainakin se Magnum-jaatelo.. Ehka herkuttelu taas vahenee, kun lahjarahat on kaytetty. Tietty mun nyt ei pitaisi puhua mitaan, kun popsin ihan mita mieleen juolahtaa, mutta 9-vuotiaan lapsen ei kuitenkaan pitaisi syoda pitkin viikkoa kaikenlaista turhaa, missa on paljon sokeria, rasvaa ja/tai suolaa..
H:n isa nimesi mut tanaan neljanneksi sisarekseen, kun kiitti H:n saamasta tukiopetuksesta =D