DSCN5727-normal.jpg

Minulla oli eilen vapaapäivä, ja kun uk:llekin sattui sopimaan, niin päätettiin alkaa rakentaa kissatarhaa takapihalleni - tai ainakin hankkia sitä varten materiaalit. Itse menin paikalle jo aikaisin aamulla (heti 7:n jälkeen), kun halusin viedä hiukan tavaraakin, pestä koneellisen pyykkiä, yms. Pesaisin keittiön ikkunankin =)

x1-normal.jpg

Oli aivan ihanaa lojua tovi isolla ja mukavalla sohvalla, ihan oman kodin rauhasta ja hiljaisuudesta nauttien, telkkaria katsellen, ja jokseenkin aurinkoista aamua ihastellen, lasiovien läpi.. Kuvittelin jo miten harrastan juuri tuota, sitten kun olen muuttanut kokonaan, heti kun ehdin duunista kotiin =D

DSCN5728-normal.jpg    DSCN5731-normal.jpg

Vein Lundby-nukkekotinikin jo uuteen kotiin, missä se on ainakin toistaiseksi tuolla lasikyllykön päällä. Haluaisin tuohon nurkkaan sellaisen IKEAn lasiovellisen nurkkakirjahyllyn, joten tuo lasihyllykkö pitäisi siirtää aikanaan muualle. Se olisi kuitenkin kiva paikka Lundbylle jatkossakin, kun sitä voi tarkastella just sopivalla korkeudella. (Jääkaapin kahvat irtosivat matkalla, mutta ovat tallella.. Pitää liimata uusiksi..)

DSCN5732-normal.jpg

Muuten hyllyillä on vaan satunnaista tavaraa, jolle ei nyt ollut sopivaa laatikkoa tai kassia..

DSCN5729-normal.jpg    DSCN5730-normal.jpg

Uk:n piti tulla kymmenen maissa, mutta sooloili hiukan antamaltani reitiltä, ja piti sitten soitella edestakaisin, että löysi perille - menin lopulta seisomaan portille, kun se on todella helppo missata ellei ole tarkkana, ja hän ajoikin just silloin kohti porttia =D

Itse ehdin aiemmin aamulla käydä paikallisessa (ts. Dunshaughlin) SuperValussa - tarkoitus oli ostaa maitoa, kun se on ihan välttämättömyys, mutta jotenkin tuli ostettua pari kassillista muonaa.. Onneksi ostin, koska tuskin olisimme ehtineet käydä syömässä missään muualla, ja tuonne on aika hankala tilata kotiin toimitettua muonaa, kun sijainti on tosiaan vaikea selittää ellei voi antaa vaikka Google-linkkiä.

DSCN5735-normal.jpg

Tässä päivän virallinen "ENNEN" -kuva..

DSCN5733-normal.jpg    DSCN5734-normal.jpg

DSCN5736-normal.jpg

Uk:lla olikin ollut omissa varastoissaan melkein kaikki tarvittavat materiaalit! Jouduimme tosin tekemään yhden reissun Dunshaughliniin, kun tarvittiin hiukan lisää puuta. Olin etukäteen kysynyt vuokraemännältä emailitse, mistä kannattaisi ostaa rakennusmateriaaleja. Hän kertoi, että Main Streetilla on kaksi hardware-kauppaa, joista toinen on naisten suosiossa, ja toinen enemmän miesten aluetta. Minähän olen tietty sen verran miehekäs, että halusin mielummin mennä sinne oikeaan kauppaan, missä ei olisi mitään söpöilyä, ja missä olisi taatusti halvemmat hinnatkin =D

Ajoimme suoraan sinne em. kaupan taakse, missä olikin varsin iso varastoalue puutavaraa yms. Löydettiin tarvittavan kokoista puurimaa, sahattiin se sopiviksi paloiksi, että mahtui pakuun, ja ajettiin takaisin raksalle. Ai joo, ostin myös lisää metallilankaa (? siis wire, en muista varmuudella mitä se on suomeksi), kun ei oltu varmoja riittäisikö se mitä hän oli tuonut mukanaan.

DSCN5737-normal.jpg

Ihan(a) pro. Hän on aikoinaan siis ollut raksahommissa, ja sen kyllä huomaa. Homma eteni pikaisesti, ja suunniteltiin siinä samalla kun tehtiin. Olin kyllä mitannut paikan T:n kanssa ennalta, mutta päätin kuitenkin pienentää tarhaa hiukan, että öljysäiliön täyttö olisi helpompaa (ts. enemmän tilaa), ja lisäksi puurimojen pituus sopi hiukan pienemmälle tarhalle, ja olen tosi tyytyväinen raamin lopputulokseen.

x2-normal.jpg

Olin ajatellut hiukan korkeampaa tarhaa, mutta päätettiin pysyä olemassa olevan aidan korkeudella - mahdun silti seisomaan suorana tuolla, eli se on hitusen yli kuusi jalkaa korkeudeltaan. Kuvassa raami saa diesel-suihkun - josta minäkin sain osani, kun pyörin siinä nauttimassa tuoksusta =D

DSCN5739-normal.jpg

Tähän asti saatiin rakennettua. Uk olisi kovasti halunnut rakentaa koko tarhan valmiiksi samalla kertaa, mutta mulla oli edessä aamuöinen herätys (ja perjantai duunia), enkä ollut edes maininnut Bray'ssa meneväni minnekään (saati olevani 13+ tuntia poissa), joten en voinut jäädä paikalle kovin myöhäiseen iltaan asti, ja tuon kanaverkon parissa olisi kyllä mennyt muutama tunti.. (Niin mieluusti kun olisinkin jatkanut!) Oli kyllä ihan oma urakkansa saada uk lopettamaan päivän urakka "kesken" - ja kun tein meille kalkkuna- ja paahtopaistivoikot teen kanssa (..siellä mitään kokkaamaan ehtinyt..), niin hyvä että sain raahattua tankkaustauolle! Teekin ehti jäähtyä sen verran, että tein uuden satsin.

DSCN5740-normal.jpg

Virallinen "JÄLKEEN" -kuva, suunnilleen samasta kohtaa otettu kuin se ennen-kuva..

Kun näytin kuvia Facebookissa, niin kävi ilmi, että kanaverkon suhteen oli onni matkassa, ettei ehditty tuon pidemmälle.. Yhdellä nettitutulla nimittäin on kissahoitola naapurikaupungissa, ja hän teetti ehkä parisen vuotta sitten ison tarhan kattamaan koko takapuutarhansa.. Verkkona oli nimenomaan kanaverkkoa, mutta kissat ovat onnistuneet kiipeilemään ja roikkumaan siihen malliin, että kanaverkko on venynyt ihan tehottomaksi, ja L on joutunut paikkailemaan sitä vaihtelevin materiaalein, ja koko hökötys on täynnä nippusiteitä ja näyttää aika kammottavalta nyt..

Näin L:n varoituskuvan tänään duunissa (missä ehdin facebookittaa tauoilla ja joskus hiljaisina hetkinä - omalla puhelimella), ja mainitsin saman tien tekstarilla uk:lle, että kanaverkolle voisi käydä niin..

Hyvä kun ehdin kotiin asti (Bray'hin, tällä kertaa), kun hän rimpaisi olevansa hardware-kaupassa, ja kuvaili vaihtoehtomateriaalia =D Kuulosti hyvältä, joten kehotin ostamaan. Ensi viikolla mulla on auton huoltoa yms., että silloin tuskin ehditään rakentaa kissatarha loppuun, mutta ehkä sitten seuraavalla viikolla..

DSCN5741-normal.jpg

Tähän loppuun vielä T:n istuttama kukkanen, joka ilahduttaa mua nyt uuden kodin pihalla =D