My last day as a Camelot extra :*( - and costume #8

Rimpaisivat keskiviikkona ja pyysivat toihin torstaiksi ja perjantaiksi, mutta kun olin taas Briton, niin torstai jaikin osaltani viimeiseksi Camelot-paivaksi, kun perjantaina tarvitsivat vain Camelot-vakea.
Ihanteellinen viimeinen paiva olisi ollut sikali hiljainen, etta olisi ollut normaalimaara (tai vahemman) extroja, olisi ehtinyt kaymaan kunnon taukokeskusteluita, yms. Tama ei ollut sellainen. Itse asiassa kaikki mahdollinen (itse kuvauksia lukuunottamatta) meni suunnilleen niin perseelleen kuin mahdollista!
Jo studiolle menon suhteen oli sellaista saatamista, etta haluamani rutiini rikkoutui ja asia vitutti.. Puhumattakaan pukeutumisesta.. Aavistin ulkokuvauspaivaa (ja olinkin oikeassa), joten lykkasin sukkahousut farkkujen alle (farkut otin toki puvun alta pois, mutta laitoin fleece-housut tilalle) ja pari kerrosta aluspaitoja.. Loysin vain risoja sukkiksia, ja unohdin laittaa kahdet nilkkasukat, milla ei sinansa ollut niin valia, kun myohemmin mutaa tuli pukusaappaista lapi joka tapauksessa, ja sekos oli mukavan kylmaa.. Sain myos kahdeksannen eri puvun, enka taman kauluksen kanssa voinut jattaa pitkahihaista aluspaitaa alle, kun sen kaulus olisi nakynyt, ja palelinkin sitten lopun paivaa/iltaa puvun ohuiden hihojen kanssa.. Mutta takaisin alkuun; Paiva alkoi myohaan - kahdelta iltapaivalla.
Extroja oli taas aika paljon. Ei sentaan niin paljon kuin syntymapaivanani (joka oli aivan jarkyttava vaenpaljous), mutta kuitenkin reilusti yli sata. Niinpa, ennen ulkosetille siirtymista, taukotilassamme olikin tosi sardiinipurkkimaiset fiilikset, ja joskus lounaan jalkeen mun oli pakko siirtya ulos palelemaan jaapuikoksi, kun tarvitsin vaan ilmaa ja tilaa ymparilleni.
Lounaasta puheenollen - meille oli luvattu lounas, mutta se ei yllattaen ollutkaan catering-vaunumallia (kuten aina silloin kun yleensa saamme ilmaisen lounaan), vaan kavimme studioiden cafeteriassa syomassa, mista ei talla kertaa kuitenkaan tarvinut maksaa. Mutta... Cafeteriasta loppui ruoka kesken! :O Siis aivan uskomaton moka heilta, kun kuitenkin tietavat millaisia numeroita on tulossa syomaan.. Olin viimeisten lounastajien joukossa, ja siina vaiheessa tosiaan tarjolla oli joko soppa ja salaatti tai chips ja salaatti. Myos tarjottimet olivat valiaikaisesti loppu (=kaikki kaytossa), eli en voinut ottaa sopan lisaksi tayteen ahdettua salaattilautasta, vaan jouduin laittamaan soppakulhon lautaselle ja latomaan sitten sen viereen niin paljon salaattia kuin mahtui.. Oli se sinansa ihan sopiva lounas, mutta jos olisi ollut kokonainen pitka paiva, vatsa olisi kylla iltaa kohti jo kirkunut ruokaa.. Yleensa viela pakkaan joka tapauksessa muutaman voikon yms. laukkuun, mutta just talla kertaa mulla oli vain pari pussia perunalastuja.
Extrojen ja kuvausryhman naisten kaytossa on koko studioalueella vain kaksi vessaa (paitsi cafeteriarakennus, mutta se on kaukana ja auki vain lounasaikaan). Sinne on yllattavan vahan jonoa - useimmiten ei ollenkaan, mutta tanaan "ilahduin" kun yksi lapsi-extra (poika, btw) oli juuri kayttanyt toista vessaa ennen minua - valvojansa oli toisessa vessassa. Kun raskaassa puvussa on muutenkin hankalaa kayda tosi kapeassa vessassa, niin ei todellakaan haluaisi ensin joutua siivoamaan sita vessaa.. Poika oli pissinyt pitkin lautaa jopa laajemmin kuin Nosferatu (a.k.a. anoppi), lattiallakin oli roiskeita, ja vessa oli vetamatta. Ymmarran tuon viimeisen kohdan, koska em. vessojen vetamiseen tarvitaan raavasta pumppaamista siita kahvasta, eli juttu ei suju ihan niinkuin sen pitaisi sujua. Ei siis tosiaan onnistuisi pikkulapselta. Mutta jos mulla olisi tuon ikainen lapsi, han todellakin osaisi jo kayda vessassa kuseksimatta sita tayteen pienia keltaisia lammikoita :x Argh..
Siirryimme sitten pimean jo tultua ulkosetille, missa oli talla kertaa kaksi taukobussia. Vain toisessa oli siina vaiheessa tilaa istua, mutta juuri siita bussista puuttui lammitin, eli siella sitten paleltiin ja henki hoyrysi..
Lisaksi toivoin ehtivani jutella parhaan extra-ystavani kanssa, kun han ei ole netti-ihmisia, eika tekstareilla jaksa erkkikaan keskustella kovin laajasti, mutta kuvaukset menivat osaltamme taysin ristiin ja ehdimme vain uber-pikaisesti tervehtia ja hyvastella =/ Varsinkin harmittaa, kun mulla oli just hanta varten puhelimessa yhteen privavitsiin liittyvaa kuvamateriaalia, johon olisin halunnut nahda reaktion, mutta en sitten ehtinyt ollenkaan nayttaa sita! Pah.
Meidan porukka ei ollut kovin paljon setilla tanaan, ja sekin vaha oli lahinna nalkaisena, palellen ja pelokkaana kavelya (vain pelokkuus vaati nayttelemista - olimme muutenkin nalkaisia ja jaassa), seka repliikkeihin reagointia (ei nayttelijoita paikalla, vaan stand-init lukivat ne repliikit).
Ihan loppuillasta, kun odottelimme setin ulkopuolella varmistusta paivan paattymiselle, oli kuitenkin hilpeaa, kun rapsimme parin extran puhelimilla naamanvaantokuvia yms. hassuja poseerauksia.. Toivottavasti laittavat ne Facebookiin =D
Koska post-Camelot-masennukseni alkoi jo uloskirjautuessa, en viitsinyt rimpaista Danielia hakemaan mua, vaikka olikin jo aika myohaista - olisin ehka kirkunut, jos olisi pitanyt kuunnella sita liikenneraivoamista.. Ehdin bussilla viela Tescoon, just ennenkuin sulkivat, ja ostin voikkoaineksia ja kokista - onneksi ostin, koska kotona ei ollut mitaan ruokaa! Olin ollut jo yli tunnin kotona, kun Daniel yleensa huomasi, etta olin jo tullut kotiin. Oli kuulemma pelannut kuulokkeet paassa ja odottanut etta rimpaisen studioilta.
Extra-paivien jalkeen on muutenkin aina pieni pikamasennus, ja varsinkin monipaivaisten duunien jalkeen kestaa useamman paivan ajan, ennenkuin palautuu taas kokonaan ns. normaaliin maailmaan. Nyt kun koko sarja on kuvausten osalta kokonaan ohi (ainakin ekan kauden osalta), on taysin orpo olo. Ts. kyllahan sita viela kuvataan tovi, mutta huomenna (tai siis tanaan) on kokonaan viimeinen extra-paiva, missa ma en siis ole enaa mukana. Nyt ei taas ole aavistustakaan milloin tulee seuraava extra-keikka, ja joku satunnainen Fair City -duuni aiheuttaa lahinna kauhunpuistatusta.. (Vaikka tottahan sekin raha kelpaisi.)