DSC_0002.jpg

Heti kun menin perjantaina duuniin, yksi kollega tuli kertomaan, että teamin nyypille oli ilmoitettu työsuhteensa loppumisesta reilun kuukauden kuluttua.

Olivat ymmärrettävästi olleet ihan järkyttyneitä - itselläni ei osunut omalle kohdalle, mutta silti tuntui kuin joku olisi potkaissut vatsaan.

Meitä jää vain viisi, ja yksi viidestä on patalaiska tapaus, joka hilluu työpaikalla lähinnä poseeraamassa, kujertamassa äänekkäästi puhelimeen yksityispuhelujaan (häiriten muiden työntekoa), kiertelemässä pitkillä juorusessioilla, ja yleisesti luomassa draamaa kaikin mahdollisin tavoin.

Kaikkia vituttaa rankasti, että tuo em. ihminen saa edelleen pitää suojatyöpaikkansa, kun myöhemmin tulleita laitetaan pihalle, vaikka olisivat ahkeria ja osaisivat homman huomattavasti paremmin.. Odotan myös "innolla" sitä työmäärää, mikä meille on tulossa, kun porukkaa on sitten alle puolet nykyisestä..

Sekin vitutti, että kun kaksi nyyppää sattui olemaan poissa (toinen lomalla, toinen hautajaisissa), niin heille ei oltu vielä kerrottu asiaa, mutta kaikki muut tiesivät heidänkin tilanteensa.. Kun puljussa monet pitävät yhteyttä toisiinsa myös vapaa-ajalla, niin kuka tahansa olisi voinut kommentoida heille asiaa, ennenkuin olisivat edes kuulleet siitä virallisia kanavia pitkin! Minusta tuo oli todella ala-arvoisesti hoidettu..

Koska olin keskiyövuorossa, aloitin vasta myöhään iltapäivällä, ja tuo ilmoitushomma oli jo siinä vaiheessa ohi. Heille oli kuulemma sanottu, että saavat mennä kotiin, jos siltä tuntuu, ja kaksi oli lähtenyt. Onneksi kaksi jäi.. Hiukan ihmettelin kyllä - olin itse edellisen teamin aikoihin samassa tilanteessa, kun eivät tarvinneet enää niin monia ihmisiä, ja olin toiseksi uusin. Ei mulla käynyt edes mielessä, että lähtisin kotiin asiasta kuultuani, vaan menin vaan takaisin jatkamaan hommia. Siirryin sitten pian sen jälkeen nykyiseen teamiin, eli duuni jatkui - ja se toinenkin silloinen nyyppä sai puljusta muuta duunia. En tiedä mitä vaihtoehtoja saattaa just nyt olla tarjolla, mutta jos kuusi ihmistä on lähdössä samanaikaisesti, niin kaikille ei ehkä löydy muita hommia, joten olisi kannattanut vaan pysyä työpaikalla.

DSC_0018.jpg

Kotiin tultuani, olen lähinnä vegetoinut sohvalla - yllä panorama, jonka otin tästä sohvalta käsin, kun halusin testata puhelinkameran panorama-asetusta =)

Nyt on jo lauantaiaamu, ja menen kai nukkumaan muutamaksi tunniksi - toivottavasti tulisi kaunis päivä, niin voisin viedä kissat ulkoilemaan ja nauttimaan kissatarhan nurmikosta, joka on kasvanut jo oikein hienosti!