I passed the theory test =)

Mulla oli tanaan iltapaivalla teoriakoe (Wicklow'ssa). Olin paikalla jo hyvissa ajoin, eika sitten tarvinutkaan odotella, joten paasin lopulta lahtemaan melkein siihen aikaan kuin kokeeni olisi vasta pitanyt alkaa =)
Mulla oli kylla se teoriakoe-CD, mutta en ikina jaksanut lukea niita kaikkia kysymyksia, vaan lahinna tein muutamaan otteeseen sen kokeen omalla koneellani, niin etta CD arpoi aina uuden sarjan kysymyksia.
En hermoillut siita oikeasta kokeesta, kun sen voisi aina suorittaa uusiksi, mutta menin sinne silla mielella etta se voisi hyvinkin menna metsaan, jos olisi huono onni kysymysten suhteen.. (Siis jos olisivat kysyneet vaikka jotain tarvittavaa pysahtymisetaisyytta tietyssa vauhdissa, tms., niin ei aavistustakaan, kun en ole moisia lukenut, mutta osaisin kylla arvioida asian kaytannossa.) Jos se olisi mennyt metsaan, olisi kylla vituttanut ihan urakalla sen takia, etta uudesta kokeesta olisi pitanyt maksaa taas €40..
Mutta.. Jo ihan kokeen alussa tuli ihan tuttuja kysymyksia, ja yhden kohdalla nauroin melkein aaneen, kun olen pari vuotta kuunnellut D:n raivoavan kys. asiasta joka kerta motarille mentaessa.. (Kysyttiin siis mika on oikea tapa ajaa liittymasta motarille.) 40 kysymykseen mahtui myos 2-3, joista mulla ei ollut minkaanlaista aavistusta, mutta loppujen suhteen oli aika varma olo, ja lopputuloksena olikin 37/40, eli kolme vastausta meni ainakin osittain vaarin. Lapaisyyn tarvittiin 35 oikeaa vastausta.

Hain kotimatkalla harjoittelija-ajokorttianomuspaperin (kiva sanahirvio!) Bray'n garda-asemalta, ja taytin sen sitten kotona. Tarkistin etta mulla oli kaikki tarvittavat dokumentit valmiina, ja kun kello oli vasta jotain 15:30, niin paatin lahtea saman tien anomaan sita harjoittelija-ajokorttia.
Tarkistin Bray Town Council -saitilta, etta olisivat viiteen asti auki (sitakin tietoa varten piti plarata useampi sivu, ja lopulta aukioloajat loytyivat vain yhdesta tekstinpatkasta, aivan epaloogiselta sivulta). Kun sitten kavelin sinne aulaan, niin melkein ensimmaisena tormasin kylttiin, jossa mainittiin juuri tarvitsemani viraston olevan avoinna vain kolmena paivana viikossa, klo 10:30-14. [Sarja ihan vitun rumia sanoja tahan..]
Epauskoisena kysyin viela asiaa vastaanottotiskin suht. flegmaattisen oloiselta nuorelta miehelta. Kun han sitten vahvisti moisen, sanoin etta heidan pitaisi mainita siita saitillaan. Heppu totesi vain etta joo. Tuskin tulee maininneeksi moista kenellekaan saittivastaavalle.. *huoh*
Onneksi se virasto on sentaan huomenna auki, niin ei tarvitse odottaa ensi viikkoon asti ennenkuin paasee jattamaan anomuksen..