Oltiin tutun elainlekurin kanssa yritetty sopia molemmille sopivaa aikaa kissojen rokotuksille. Hanella riittaa menoja, kun tekee oman vastaanoton lisaksi kaikenlaisia mediahommia, ja mulle taas ei yleensa sovi arkisin iltapaivalla, kun H on silloin meilla tekemassa laksyja. Tarkistin sitten tana aamuna joskus viiden jalkeen emailini, ja elainlekuri oli kysynyt josko tanaan sopisi poiketa meille yhden ja kolmen valilla. Olin vasta menossa nukkumaan, ja olin suunnitellut pesevani hiukset ennen H:n tuloa (kolmelta), mutta ajattelin etta heraan sitten vahan aikaisemmin, ja vastasin etta jos hanelle sopii 14:30 ja kolmen valilla, niin siina tapauksessa OK, mutta pyysin varmuuden vuoksi laittamaan viela tekstarin ensin, etten satu olemaan tukka lavuaarissa tms. (Suihku edelleen korjaamatta, eli pesen nykyisin hiukset lavuaarissa ja harjoitan jaavesikidutusta paahani vain huuhtoakseni viimeiset hoitoaineen rippeet pois.) No.. Enkos sitten kuitenkin ollut just tukka lavuaarissa, kun kuulin eteisen puolelta puhelimen piippaavan. En ota hiustenpesuoperaation ajaksi puhelinta kylppariin, ettei se vaan vahingossakaan kastu.. Paatin varmuuden vuoksi tarkistaa tekstarin, vaikka mulla oli viela siina vaiheessa reilu tunti aikaa. Puristin hiukset mahd. kuiviksi ja hamuilin eteisesta puhelimen - ja tekstari tosiaan oli elainlekurilta, joka kysyi sopisiko tulla kahdelta! On se kumma ettei ymmarreta aiempaa viestia, kun olin nimenomaan selvittanyt emailitse, etta aikaisintaan 14:30 sopii, ja viela maininnut normaalista poikkeavan tukanpesuoperaation, kun meilla on suihku rikki. Vastasin sitten, etta ei tosiaan sovi aiemmin, mutta tarvittaessa voidaan sopia joku toinen paiva. Han sanoi sitten kuitenkin tulevansa lahempana kolmea.

Oimo oli nukkumassa savustamon puolella (a.k.a. makuuhuone, mutta kun siella leijuu sellainen hadintuskin lapinakyva kestotupakansavu, niin savustamo kuulostaa sopivammalta nimitykselta) ja Thatsit ullakolla. Huhuilin Thatsitin hereille jo ajoissa, ja han tulikin kiltisti alakertaan, kun ei viela aavistanut mitaan tulevasta elainlekurin visiitista.. (Thatsit heittaa aina ihan saatanalliset raivarit, kun hanta yritetaan tutkia tai hoitaa..) Suljin molemmat olohuoneen ovet, ettei han paasisi karkaamaan takaisin ullakolle. Kun elainlekuri sitten saapui, jouduimme silti ravaamaan Thatsitin perassa, joka teki katoamistemppuja ja loytyi sitten milloin minkakin tuolinpaallisen takaosan alta suolapatsaana, kunnes joku alysi nostaa kangasta, ja Thatsit syoksahti sielta taas johonkin muualle.. Lopulta elainlekuri sai Thatsitin kiinni, ja siitahan tuli taas tappelu. Neiti raapi uudehkon IKEA-poydan paadyn ihan naarmuille :o Sai sentaan rokotuksensa, ja samalla tutkittiin hampaat ja selka, missa on ollut taas pitkaan kaljuhko kohta, allergian ja iho-ongelman takia. Nyt siihen on kasvamassa taas uutta turkkia, ja ihon laikutkin nakojaan voivat paremmin.

Sitten oli Oimon vuoro. Han yleensa ei aiheuta mitaan ongelmia elainlekurilla, vaan antaa kiltisti tutkia ja hoitaa itsensa, eika kiemurtele, sihise, valita, raavi, tms. Mutta ehka han tanaan stressaantui kun kuuli Thatsitin raakymisen ja sihinan, niin etta Oimoakin piti vahan jahdata, ja lopulta Daniel kantoi pojan alakertaan, missa hankaan ei ihan suosiolla antanut tutkia itseaan.. Rokottaminen kavi silti helpommin, ja samalla katsottiin hampaat, ja myos Oimo sai Advantage-tuubillisen niskaan - Thatsitille olimme antaneet moisen jo itse, pari viikkoa sitten. Oimo sai matopillerinkin, ja siihen piti hakea jo pyyhe avuksi, kun kissa rimpuili.. Thatsit olisi myos saanut matopillerin, mutta hanta ei enaa kukaan saanut kiinni, vaan sihisi vain sohvan takaa.. Elainlekuri sanoi yrittavansa jarjestaa sellaisen Advantage-tyyppisen madotuslaakkeen Thatsitille, mita ei siis tarvitse antaa pillerina, kun Thatsit Ei Ota Pilleria.. (Tai ehka kutsun V:n apuun - han muistaakseni vannoi pystyvansa antamaan pillerin kissalle kuin kissalle!)

Elainlekuri lahti ja H saapui melkein samalla ovenavauksella. Heilla ei ollut tanaan laksyja, eli pelasimme vaan hirsipuuta ja arvauspelia (missa piti siis arvata henkilo), kunnes H:n isa soitti palanneensa kaupungilta, ja H saattoi lahtea kotiin. Huomenna he esittavat koulussa itse tekemansa naytelman, jonka vuorosanoja harjoittelimme meillakin parina paivana. Lupasimme menna katsomaan =)