Mun piti jo joskus viime/toissa (?) vuonna hommata ajokortti, mutta juttu lopahti siihen kun ei ollut rahaa varata teoriakoetta, ja sitten laakarintodistus meni vanhaksi, jne, jne, jne.. Sittemmin ajokortin hankinnasta on kuitenkin tullut valttamattomyys, joten kavin tanaan hakemassa uuden laakarintodistuksen, ja buukkasin sen jalkeen saman tien teoriakokeen - ensi keskiviikoksi! :O (Otin siis ensimmaisen tyrkylla olleen ajan..)

 

Ei mulla ollut mitaan lukumateriaaliakaan, mutta tulin maininneeksi asian tekstarissa, ja nyt mulla onkin jo teoriakoe-CD =D En ole kovin huolissani, kun olen tehnyt netissa olevia harjoitustesteja, ja tulos on yleensa ollut 38/40, missa olen lisaksi tiennyt ne kysymykset minka vastaus menisi ehka metsaan (viimeksi mm. se, missa piti muistaa Motor Tax renewal -lomakkeet - ei siis liittynyt ajamiseen!). Kokeen lapaisyyn vaaditaan siis 35 oikeaa vastausta. Tietty voihan sita sitten olla just oikeana koepaivana huono-onninen ja saada jotain hankalampia kysymyksia, mutta siina tapauksessa sitten vaan varaamaan uusi teoriakoe.

 

Sikali hankalaa, etta kys. koe on Wicklow'ssa (siis Wicklow Town). Siksi otinkin iltapaivaajan, niin ei tarvitse lahtea torkean aikaisin sinne pain..

 

Olen hoidellut yhta toistakin merkittavaa asiaa emailitse, mutta en valitettavasti voi blogittaa siita, vaikka kuinka tekisi mieli. Ehka mainitsen sen joskus tulevaisuudessa - ehka en.. =)

 

Mutta tuo ajokortin (ja auton) hankinta on kylla tosi ryydyttavaa puuhaa.. Nyt mulla on siis laakarintodistus (ja myos lekurin antama nakotodistus - naytan siis tarpeeksi hyvalta paastakseni ajamaan, haha), ja jos fotoprintterissani riittaa viela mustetta, voin tassa viikonlopun aikana tehda itse myos tarvittavat passikuvat. Tarvitsen kuitenkin tietyn lomakkeen harjoittelijakorttia varten, eika kys. lomaketta jostain syysta voi printata netista, vaan sellainen pitaa hakea joko gardalta, kirjastosta tai Motor Tax -puljusta! Hmph.. Ja vasta sitten voi siis anoa harjoittelijakorttia, ja vasta sen saatuaan voi buukata ekat ajotunnit.. Jos ajo-ope on se sama heppu kenen kanssa juttelin puhelimessa, tulen ainakin hanen kanssaan oikein hyvin juttuun =)

 

Ma en nyt tassa vaiheessa enaa edes muista mita kaikkea paperisotaa auton ostamiseen sitten liittyikaan.. Kylla ma listasin niita, kun plarasin jokunen kuukausi sitten kaytettyja autoja, mutta ei niita enaa muista.. Otan nyt asian kerrallaan, ja laitan ajokorttiasian hoitoon. Voi kuitenkin olla, etta pitaa ostaa oma auto suht. pian, kun ei huvittaisi harjoitella D:n autolla. Se on ensinnakin aika iso (=ei hyva harjoitteluautoksi, kapeilla kaduilla..), eika hotsittaisi joka kerta saataa istuinta yms.. Ei tosin muutenkaan hotsita harjoitella D:n ollessa samassa autossa, kun en jaksa hanen yleista liikenneraivoamistaan, mutta en nyt sattumalta tunne tassa lahistolla ketaan muutakaan kenella olisi ollut taysi kortti min. kahden vuoden ajan. (Taalla siis harjoittelijakortilla saa ajella suht. vapaasti, kunhan on L auton ikkunassa, kortillinen apukuski, eika mene motarille..) Monet kylla ajavat yksinaankin, mutta mun tuurilla saisin kuitenkin ne tonnin sakot, eika budjetti todellakaan veny moiseen.

 

Ajattelin ensin ostavani ehka Fiat Punton, kun vaihtoehtona olisi ollut lahinna Nissan Micra, josta en pahemmin tykkaa.. Mutta toisaalta, Nissan vaikuttaa kuitenkin jotenkin luotettavammalta, etta ehka kallistun sitten aikanaan kuitenkin Nissan Micraan.. Olisi napparan kokoinen, ja sopisi mun budjetille (siis toki kaytettyna). Tosin, jos voitan eurolotossa, niin ostan Smartin ja/tai pinkin Hello Kitty -pakun =D LOL... (Tai ehka en..)