Risteilyvarustelu jatkui tanaan (tai nyt keskiyon jalkeen pitanee sanoa eilen..). Tein anopille lupaamani minioppaan Helsinkiin - he ovat siella siis perjantaina aamukymmenesta iltakuuteen, ja osa tuosta ajasta menee tietty siirtymiseen pois laivasta ja takaisin. Leikkasin ja liimasin (digitaalisesti) google-kartalta Helsingin keskustan, ja printtasin siita yhden version sellaisenaan, ja toiseen versioon haalensin itse karttaa, mutta lisasin kymmenen helposti nakyvaa kohtaa haalean kartan paalle, ja kun olin printannut sen, kirjoitin kasin viela paikkojen selostukset. Haluavat ainakin kayda Tuomiokirkossa sisalla, ja lisaksi merkkasin esim. kauppatorin, Ateneumin, ohikulkukohteeksi rautatieaseman, jne. Jatin mm. Temppeliaukion kirkon pois, koska katsoin turhaksi alkaa selvittaa kahdelle iakkaalle ihmiselle ratikkasysteemia (jota en muuten tunne enaa itsekaan, kun en ole esim. ikina kayttanyt niita Helsingin nykyratikoita), vain sen takia, etta kavisivat katsomassa yhta erilaista kirkkoa. Heilla varmasti riittaa nakemista ja tekemista ihan siina ydinkeskustan alueellakin, ja anoppi haluaa menna Stockalle.

Koska tanaankin oli kaunis paiva, lahdimme Danielin kanssa ajelulle, tarkoituksena ostaa matkan varrelta iltapukua varten se huivi (anoppi oli itse kylla jo todennut, etta ei sita tarvitse hankkia, mutta se pieni laukku ei tosiaan olisi sopinut puvun kanssa, ellei siihen olisi loytynyt sopivaa huivia yhdistamaan varit..), ja anoppi toivoi myos uutta kertakayttokameraa.

Ajelimme ensin Djouce Woods'in suuntaan, mutta totesimme, etta olisi ehka pitanyt lahtea etelammaksi.. Ajoimme sitten Rathdrumiin, missa ostimme Centrasta voikot, kahvit, ja kertsikkakameran. Sitten menimme luontokavelylle, ja popsimme evaat tienposkessa. En nyt muista sen alueen nimea - pitaa kysya Danielilta.. Siella oli joka tapauksessa hieno tammimetsa.

Kotimatkalla paatimme menna Tescon kautta, katsomaan jos sielta loytyisi huivia anopille. Luovuin melkein toivosta, kun kaikki huivit olivat kirkkaissa kesavareissa, mutta sitten loysin yhden tummanruskean ohuen huivin, joka on oikeasti tarkoitettu rantasarongiksi, ja toisen, vaalean ja koristeellisemman. Niita oli vain yksi kumpaakin, joten ostimme molemmat. Toivoin mielessani, etta se vaaleampi sopisi asukokonaisuuteen, koska ajattelin pitaa toisen itse, ja se tummanruskea miellytti kovasti... Hih.. =P

Kotona sitten anoppi kokeili koko asua, kenkineen ja kaulakoruineen. Ja se vaaleampi huivi sopikin oikein hienosti! (Jee! Mulle jai se tummempi..) Laitan alle yhden kuvan, josta olen piilottanut kasvot - onhan mulla anopistakin kuvia kuvasaitillani (jota en nykyisin enaa paivita, kun flickr on nopeampi), mutta hanesta olisi ehka noloa olla iltapukukuvassa tunnistettavasti. Etta tallainen: