Blogitanpa nyt ajankulukseni tannekin - Facebookissa kommentoin ekan semin aikana jokaista esitysta ja julkaisin lopuksi oman listani..

Olin kuullut vain muutaman laulun etukateen - ts. mulla on melkein kaikki kylla mp3:na, mutta en vaan ehtinyt / jaksanut kuunnella niita ennakkoon. Ekan semin laulut paatyivat omalla listallani seuraavaan jarjestykseen:

1. Malta
2. Armenia
3. Sweden
4. Portugal
5. Bosnia&Herzegovina
6. Switzerland
7. Montenegro (hilpean tanssijan takia!)
8. Turkey
9. Czech Republic
10. Finland
11. Israel
12. Andorra
13. Belarus
14. F.Y.R. Macedonia
15. Romania
16. Iceland
17. Belgium
18. Bulgaria

(Keltaisella kirjoitetut menivat finaaliin - siis 7 omasta karkikympistani, mika on ihan kiva juttu!)

Yleinen taso oli mielestani aika puuduttava, ja monen laulun kohdalla odottelinkin innolla, etta se loppuisi jo.. Muuten semi-finaali eteni kylla kiitettavan ripakkaa tahtia, vaikka siihen mahtuikin ihan liikaa myotanolouskiemurtelua, niiden juontajien takia.. Siis MIKSI Euroviisuissa on nykyisin aina sama kuvio juontajien suhteen?!? Ylisiirappista, ylileikkimielista feikkiflirttia, liian lapinakyvaa pitkittamista (esim. finalisteja paljastaessa), jne.. Katsojalle tulee niin valtava myotanolouden puuska, etta ei oikeastaan pysty edes katsomaan, vaan kiemurtelee ja katsoo muualle..

Saatan katsoa loputkin viisut samalta pohjalta, eli en ehka aio ennakkokuunnella mitaan.

Voisin ottaa sen Montenegron tanssijapojan homopuudelikseni =D

(Lisaan tahan ehka viela loput viisukommenttini, mutta nyt menen ripustamaan pyykit, ennenkun H tulee koulusta.)

OK, jatkuu (17:35).. Kommentteja esitysjarjestyksessa..

Montenegro; hihittelin sille ihq'lle homotanssijalle.. Biisi ei pahemmin jaanyt mieleen.. Taisi muistuttaa jotain tusinapoppia parinkymmenen vuoden takaa..

Tsekki (vai mika se on suomeksi..); yleensa rakastan mustalaismusiikkia, mutta tassa tapauksessa ne mustalaissoundit oli raiskattu liian isolla sekasotkulla kaikkea muuta.. Lisaksi se supersankariasu oli holmo..

Belgia; Halpa-Elvis tuhlasi muutaman minuutin elamaani.. Kauheeta tuubaa..

Belarus (vai Valko-Venaja, tms.?); heviposeeraus ja tuulikone eivat tee musiikista hevia.. Tuubaa..

Ruotsi; mukavasti erilainen kuin tusinaviisut, ja menikin omalla listallani korkealle.. Arsytti, kun en osannut varmuudella sanoa oliko laulaja nainen vai drag-artisti.. Siis ei silla sinansa ollut valia, mutta epavarmuus arsyttaa noin yleensa..

Armenia (onko tallakin joku taysin epalooginen nimi suomeksi?); eksoottinen goottiversio Cheeky Girls'eista (googlettakaa, jos ette heita tieda..).. Tama oli hauska seka eksoottisten soundiensa etta visuaalisesti miellyttavan esityksen takia..

Andorra; puuduttavan tylsaa tyttobandipoppia, joka on tehty jo miljoonaan kertaan..

Sveitsi; kovasti yrittivat olla U2-tribuuttibandi, mutta aika valjuin tuloksin..

Turkki; Turkki ja/tai Kreikka lahettavat joka vuosi taman saman jutun, joka on kylla kieltamatta tuonutkin hyvia tuloksia - valitettavasti..

Israel; vintage-Cher look, ja tappavan tylsaa painonnostolaulua..

Bulgaria; se heppu kai yritti olla Jimmy Somerville, mutta kuulosti about yhta hyvalta kuin keskiverto umpikanninen karaokelaulaja.. Naisten koltuista tuli mieleen halpa kangaskauppa..

Islanti; taas puuduttavan tylsaa..

Makedonia (oletan..?); kasari-Bon Jovi.. *haukotus*..

Romania; tuli mieleen Lindsay Lohan.. jos han siirtyisi pop-uralle, tulos voisi olla jotain tallaista..

Suomi; toimiston joulubileet, missa lauletaan karaokea.. (Ne koltut viela voimistivat tata mielikuvaa)..

Portugal; mukava kesainen laulu, ja hitusen eksoottinen.. Tassa esityksessa oli muuten myos ihanan varikkaat tausta-screenit! Tuli melkein mieleen joku japanilainen TV-ohjelma..

Malta; ihana Chiara =) Laulu olisi tosin voinut olla paljon parempi, mutta kylla tallakin paasi oman listani karkeen ekasta semista..

Bosnia&Herzegovina; tama on sellainen ensikuulemalta tylsahko, mutta samalla sellainen, josta uskoisin pitavani aina enemman ja enemman, mita useammin kuuntelen..