1240972606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen vahan jarjestellyt ullakkoa.. Lattia-ala oli aiemmin melkein kokonaan kaytossa, kun tavaraa oli siella taalla paperikasseissa ja sekalaisissa laatikoissa.. Nyt tama keskiosa on suhteellisen siisti, niin etta laptopilla on oma kaapelirullapoytansa, vesitankin edustalla (tankki puolestaan sijaitsee tuossa puuarkussa, jonka Daniel rakensi sen ymparille), tankin vierustalla telkkari, joka ei siis enaa vie lattiatilaa tasta keskelta, ja telkkarin entiselle paikalle kasasin kaksi isompaa kaapelirullaa, joiden muodostamille hyllyille pinosin askartelutarvikkeitani, niin etta ne saa nyt helpommin esille, ja kaikki on myos helpompaa loytaa, kuin erilaisia kasseja ja laatikoita tonkimalla.. Rullien ylatasolla on Pentikin valkoinen lyhty, jonka sisalla jouluvalosarja, ja sen ymparille laitoin kaikenlaista, mika nayttaa kivalta.

Istun aina tuossa laptopin edessa lattialla, ja ymparillani on kaikenlaista, mita kaytan aktiivisesti, kuten USB-johtoja, kamerakaapeleita, yms. (kaikki harmaassa muovilaatikossa, jonka aiti lahetti Suomesta - tosi kateva!), telkkarin kaukosaadin, vesipullo, yms..

1240972626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tassa viela lahempi kuva askartelutornistani.. Ajattelin jossain vaiheessa liimata ja naulata nuo kaapelirullat yhteen, ja sen jalkeen ehka maalata ne valkoisiksi tai paallystaa jollain sopivalla materiaalilla.. Onneksi itse rullia ei pahemmin nae kaiken roinan alta.

1240972643_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tassa laptop-nurkkaukseni.. Tuossa vesitankin vasemmalla puolella on Danielin vanha stereokaappi, jonka sisaan laitoin kahvilaroomboxini - voin laittaa sen valotkin paalle, kunhan hankin jatkojohdon.. Lisaksi kaapissa on isani valokuva-albumeita, ja hanen kuolemaansa liittyvia papereita yms., ja lasin takana on myos kaunis suomalainen enkelikalenteri, jonka sain Maarialta joululahjaksi.

Mulla oli alunperin mielessa sellainen viininpunaista, oranssia ja keltaista -variskaala, ullakon sisustukseen - siis siina vaiheessa, kun olimme laittaneet tanne lattian, ja olin siirtanyt kirjahyllyni tanne, ja oli tarkoituksena hankkia kattoikkuna (tai pari).. Mutta en taida ikina saada sita kattoikkunaa, kun sellaiset ovat kalliita. Lisaksi valkoiset eristyslevyt muuttivat ullakkoa hurjasti - entinen sisakatto oli musta.. Vaikken pidakaan styroksilevyjen ulkonaosta, valkoinen pinta heijastaa kuitenkin kiitettavasti valoa, niin etta ullakolla on nykyisin huomattavasti valoisampi tunnelma (ja vahemman hamahakinseitteja!). Jos on joskus varaa, niin noiden levyjen paalle voi viskata jotkut siistimmat pinnoitteet. Ollaan myos mietitty, etta osan tukipuista voisi poistaa - vaikka joka toisen - mutta niiden tilalle pitanee varmuuden vuoksi laittaa joku muu rakenne tukemaan kattoa. Yksi Danielin vanha tuttu on tehnyt monia ullakkoremontteja, ja hanen pikavilkaisunsa mukaan voisimme kylla poistaa osan tukipuista ilman mitaan korvaavia rakenteita, mutta ma laittaisin kylla jotain tilalle - ts. tiedan ihan tarkalleen mita laittaisin tilalle, mutta en osaa selittaa sita verbaalisesti, enka jaksa piirtaa kuvaa. Nimim. amatooriarkkitehti.

Variskaala-ajatukseni on kaiken valkoisen myota muuttunut jonkin verran.. Ullakon matto on kuitenkin alkuperaisiin vareihin sopiva, ja ostin jopa sopivanvarisen turkkilaisen vesipiipun, kun sellainenkin kuului mielikuvaani (ja mulla on sopiva messinkitarjotin jossain..), mutta poltettuani omenahoyryja olohuoneessa, en ole varma haluanko sittenkaan tuoda vesipiippua ullakolle.. En halua pienintakaan paloriskia tanne, missa rakkaat kirjani ja vanhat valokuvani ovat! Mutta niista vareista.. Jatkan ehka samaa ajatusta, mutta olen lisannyt siihen valkoista - kuten tuo lyhty, ja pari muuta lamppua.