H made me a paper cat with heart shapesH:lla oli matikasta yhteenlaskumoniste, jonka ekassa tehtavassa oli kahden kolminumeroisen luvun yhteenlaskuja, ja toisessa tehtavassa kolmen kolminumeroisen luvun yhteenlaskuja. H laski tanaan nopeasti ja sujuvasti ilman apua.

Iirinlaksyna oli nippu valmiita lauseita ja kaksi kuvaa, joissa oli muutamia eroja (mm. eri henkilo pelaamassa tietsikkapeleja tai kortteja, tuli takassa tai ei, telkkari paalla tai ei, jne.). Lauseista piti sitten valita kuviin sopivat, ja kirjoittaa ne oikeiden kuvien alle. Selvisimme siita ilman Danielin apua.

Viiden lauseenmuodostustehtavan jalkeen, siirryimme Sunflakes -runon pariin. Siina siis pohdittiin millaista olisi jos aurinkokin sataisi hiutaleina, kuten lumi. Tehtavana oli myos kirjoittaa pitiko runosta vai ei, ja perustella mielipiteensa. H osasi perustella mielipiteensa ihan itse - han piti runosta, koska se oli aika hauska, ja han pitaa lumesta (jota naki ensimmaista kertaa tana vuonna!).

Lopuksi luimme viela The New Boy -nimisen kirjan,  missa sisarukset etsivat Moggy-kissaansa ja tormasivat uuteen poikaan, jonka perhe oli juuri purkamassa muuttokuormaa. Uusi poika oli ensin torjuva, kun ei olisi halunnut jattaa entista kotiaan ja vanhoja kavereitaan, mutta fillarikisan ja verisen kaatumisen jalkeen heista tuli kuitenkin ystavia. H luki muuten aika sujuvasti, mutta luki jatkuvasti yhta nimea vaarin.

Pelasimme viela hirsipuuta muutamalla sanalla ja lauseella, ja H askarteli sydamenmuotoisista papereista kissan, jonka han antoi minulle (kuvassa). Han naytti myos kotona viimeistelemaansa koiraesitelmaa saksanpaimenkoirasta ja chihuahuasta, jota varten kirjoitimme perjantaina tekstin ja H varitti aariviivapiirtamani kuvat. S:n isantaperheen lapsista joku oli myos tehnyt koiraesitelman koulussa, ja heilla oli printattuja jamakuvia, joista H oli saanut kaikki saksanpaimenkoira- ja chihuahua-aiheiset. (Olisin toki itsekin voinut printata hanelle netista jotain koirakuvia, mutta printteri on ullakolla ja laptop alakerrassa, enka ole nyt flunssaisena oikein jaksanut raahata tavaraa kerrosten valilla.)