081124_homew1b.jpg
Aloitimme uuden laksyjentekoviikon matikan tehtavalla. Se oli mukavan kaytannollinen! Annetussa kuvassa oli muutamia kolikoita (tehtava itse asiassa nakyy yllaolevassa kuvassa, muttei kovin hyvin.. kolikot on kuitenkin helppo spotata), ja niista piti muodostaa lahin mahdollinen summa, jolla voisi maksaa listatut ostokset. Tama oli H:lle ihan helppo tehtava.
Sitten teimme lauseenmuodostustehtavan (taas viiden sanan lista), ja sen jalkeen luimme kolme sivua Hans Christian Andersenista (joka taisi kylla siina kirjassa olla Anderson!). H:n piti taas alleviivata itselleen tuntemattomat sanat, ja hakea niille selitykset sanakirjasta. Kolmelta sivulta loytyi ehka 6-8 'uutta' sanaa. Yhdessa kirjan kuvassa oli Kopiksen Pieni merenneito, ja H kysyi oliko se oikea merenneito =D Selitin, etta se on pieni patsas, ja H sanoi ajatelleensa, etta sen sisalla oli oikea merenneito.. Hihi.. Han tykkaa merenneidoista.
Lopuksi H:n piti kirjoittaa saaennuste. Haimme anopin viikonloppulehden, josta loytyi viikon ennuste, ja silta pohjalta sitten kirjoitimme omin sanoin loppuviikon ennusteen. Tama oli H:lle liian vaikea lauseenmuodostustehtava, joten mina muokkasin lauseet ja han vain kirjoitti sanelun mukaan. (Huomasin vasta myohemmin, kuvaa editoidessani, etta unohdin tarkistaa hanen kirjoittamansa otsikon, joka meni nakojaan vahan metsaan.. Taytyy korjata huomenna, ellei opettaja ole korjannut.) H piirsi viela ennusteen loppuun kuvituksenkin!
081124_homew2b.jpg
Tanaan oli kaikenlaista haikkaa.. Ensin joku harakka hairikoi olohuoneen etuikkunan takana (kaytiin Danielin kanssa tutkimassa mista oli kyse, eika keksitty muuta selitysta kuin ikkunanpielessa olleet hamahakit, joita harakka ehka tavoitteli valipalaksi?), sitten pari asiakasta saapui tietsikkansa kanssa, ja jaivat odottelemaan Danielin korjausarviota - olivat vielakin paikalla, kun palasin saattamasta H:a ja kaupasta.
081124_out03b.jpg